Palliativt Afsnit i Farsø modtager Patienternes Pris 2019

Af Torsten Hansen, Lørdag, 09/11/2019 08:00

VESTHIMMERLAND: Der er stor glæde i Farsø. Palliativt Afsnit på Farsø Sygehus modtager Patienternes Pris 2019.

Afsnitsledende sygeplejerske Troels Bjørn er rørt og beæret over at modtage prisen.

- Vores patienter er som regel meget ressourcesvage, og de pårørende befinder sig i en krisesituation, så jeg er meget beæret over, at de har taget sig tid til at indstille os. Jeg er meget glad for, at vi som det lille afsnit, vi er, kan modtage så flot en pris. Det er stort. Og virkelig flot arbejde af personalet, siger Troels Bjørn.

Palliativt Afsnit tager sig af lindrende behandling af uhelbredeligt syge og døende patienter, og de gør det på en yderst professionel og empatisk måde, viser indstillingerne.

Det er et stort cadeau fra de pårørende, der gør at prisen går til Farsø.

- Det er et fantastisk personale. De tog sig altid god tid og havde altid tid til at tale med min mor, inden de f.eks. skulle vende hende eller vaske hende. Det hele var så omsorgsfuldt og værdigt, ikke bare i forhold til patienten, men også til os som pårørende. De har tid til at lytte til os og det, vi tænker på og bekymrer os om. De formår at sætte livskvalitet i højsædet både for patient og pårørende, så det er meget fortjent, at de vinder prisen, siger pårørende til tidligere patient, Rikke Bartholomæussen.

- Vi kan se i indstillingerne, at både patienter og pårørende har oplevet stort menneskeligt overskud, empati og livskvalitet på afsnittet. En skriver endda, at det har været lindrende for hele familien – ikke kun patienten. Det varmer, og man bliver så glad over, at personalet har det overskud og ikke mindst de kompetencer, der gør den sidste tid til en god tid for patienter og pårørende, siger Jens Ibsen, formand for Patientinddragelsesudvalget i Region Nordjylland.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"