Perfekt vejr til at løbe Kimbrerfestløb i Aars

Af Torsten Hansen, Torsdag, 09/09/2021 11:35

653 var tilmeldt årets Kimbrerfestløb

AARS: Vejret var nærmest perfekt til at løbe. Let lunt og nærmest ingen vind. Så det var ikke den slags der kunne bruges som undskyldning for ikke at deltage i årets Kimbrerfestløb i Aars.

Der var også mange tilmeldt løbet, som reelt består af tre løb. I alt var der 653 deltagere. Heraf løb de 480 den fem kilometer lange strækning. 95 tog den lange 10 km, mens 78 valgte den helt korte One Mile.

Sidstnævnte var kun med for anden gang i Kimbrerfestløbets samlede 39-årige historie, og den nye korte distance er inspireret af Royal Run, der er blevet populært mange steder.

Faktisk er det så populært, at det kan være en medvirkende årsag til, at der kun var cirka halvt så mange deltagere i Aars, som der plejer at være. Der bliver nemlig løbet Royal Run i Aalborg få dage efter Kimbrerfestløbet.

Corona har højst sandsynligt også en indflydelse, men på en lidt anden måde. Nu hvor samfundet er åbnet igen, så er der mange løb der bliver presset ind i september og oktober. Det får helt sikkert mange til at overveje, hvilke løb de kan og vil deltage i.

Men dem der deltog i Aars havde en god aften, og mens nogle tog det som en hyggetur, så var der bestemt også nogle der tog det alvorligt.

Den hurtigste på den klassiske fem kilometerrute blev Rasmus Meldgaard Kristensen. Han kom ind i tiden 16.59. Det giver en gennemsnitshastighed på 17,65 km i timen. Han blev efterfulgt at Christian Laursen, der løb i 17.44.

Den hurtigste kvinde på strækningen blev Emily Greve Somerset. Hun kom ind i tiden 19.04. Både Emily og Rasmus Meldgaard Kristensen er erfarne løbere og arbejder begge hos Løberen i Aalborg.

10 km ruten blev vundet af Kim Norup Jakobsen i tiden 36.43. Han er fra Hobro.

- Jeg ville lige se, hvor hurtigt de løb her i Aars, sagde han som forklaring på at han kom fra naboområdet.

Han var cirka et halvt minut hurtigere end nummer to Morten Andersen, der kom ind i tiden 37.16. Hurtigste kvinde på 10 km blev Carina Damgaard Lund i tiden 44.48.

Den hurtigste i mål ved Kimbrerfestløbet blev dog Dennis Kjærsgaard, der deltog i One Mile. Han kom i mål sammen med sin hund i tiden 8.20. Ronja Heebøll Gemzøe var hurtigste kvinde på den strækning i tiden 8.36.

Der blev uddelt mange medaljer denne aften. Det skyldes især, at alle børn fik en medalje om halsen, så snart de kom i mål.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"