Pianist var gæst på gymnasiet i Aars

Af Thorkil Christensen, Søndag, 21/04/2019 07:00

AARS: Den virtuose pianist, Emil Gryesten Jensen, har spillet en koncert for eleverne på Vesthimmerlands Gymnasium og HF i Aars.

Emil Gryesten Jensen havde medbragt Mussorgskys "Udstillingsbilleder" og indledte med at fortælle om stykket fra 1874, hvori lytteren kommer med på en kunstnerisk vandring.

Man møder i musikken 10 malerier. Mellem malerierne spadserer man til et bestemt tematisk stykke musik (Promenade) der på den måde bliver hele stykkets "lim".Motiverne i malerierne har inspireret komponisten til at lade musikken klinge, eksempelvis "gammel", "drilsk", "storladen", "levende", "dystert", "dramatisk" og "heroisk".

Malerierne, der i sin tid inspirerede Mussorgsky, blev vist på storskærm parallelt med at den musik, der skildrer dem, blev spillet. 
Derfor var der mulighed for at opleve og erkende i hvor høj grad klassisk musik kan beskrive noget meget konkret.
Emil Gryesten Jensen fortolkede musikken levende, dramatisk og dynamisk.

- Arrangementet blev afsluttet med, at eleverne kunne stille spøgsmål til Emil Gryesten Jensen, der på inspirerende vis fik fortalt, 
hvordan det gik til, at han fik mulighed for at give koncert i Carnegie Hall i New York i sommeren 2018, og hvordan man kan leve af at være professionel klassisk musiker, om han blandede genrer for at muntre sig en gang imellem mv, siger uddannelsesleder Mads Ilsøe.

Elevernes spørgelyst var et klart tegn på, at de havde værdsat pianistens indsats.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"