Plan om 40 lejligheder i det gamle hotel i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 17/02/2021 08:38

AARS: Byrådets økonomiudvalg i Vesthimmerlands Kommune har besluttet at reservere 4,3 mio. kr. af den eftertragtede grundkapital til nybyggeri på adressen Himmerlandsgade 33-35 i Aars. Det er adressen for det tidligere Hotel Himmerland, senere Restaurant Gilleleje og værtshuset Gendarmen.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu kan komme i gang, siger teknisk chef i Boligselskabet Nordjylland, Torben Fisker, til Aars Avis.

Boligselskabet har i længere tid arbejdet med et projekt på grunden, men først nu, hvor økonomiudvalget har besluttet, at projektet kan få del i grundkapitalmidlerne, kan det endelige arbejde indledes.

Planerne omfatter 40 boliger, hvoraf de 30 bliver almene boliger og de sidste 10 private boliger.

Bebyggelsen er en fem etagers bygning. De 30 almene boliger fordeler sig med fem tre-værelses boliger på 107 kvadratmeter og 25 to eller tre-værelses boliger på 81-88 kvadratmeter, i alt 2608 kvadratmeter.

- Nu skal vi i dialog med kommunen om det endelige projekt, så vi er sikre på præmisserne. Der kan komme ændringer.

Det kan for eksempel være i antallet af boliger eller størrelserne, siger Torben Fisker.

Det er et projekt til samlet set 54 mio. kroner. Hertil skal lægges prisen for de 10 private boliger, som opføres af Andersen og Partners i Hasseris.

Ejerlejlighederne vurderes samlet til cirka 16 mio. kroner, hvormed det samlede budget bliver omkring 70 mio. kr. Med godkendelsen i økonomiudvalget forventer Boligselskabet Nordjylland at resten af 2021 går med at planlægge byggeriet og at byggestarten kan ske i 2022.

- Vi vil nok være færdige med byggeriet i første halvdel af 2023, vurderer Torben Fisker.

Boligselskabet Nordjylland udvider med det kommende projekt deres tilstedeværelse i Aars. I 2019 opførte selskabet 25 ungdomsboliger ved Assersvej. Umiddelbart er der ikke planer om ungdomsboliger i Himmerlandsgade-projektet, men boligselskabet er glade for, at de nu får flere boliger i Aars.

- For os handler det om at få lavet en driftenhed af en ordentlig størrelse, og nu begynder det at give mening, siger Torben Fisker.

Kommentarer
peer poulsen, S...

skønt skønt skønt...at der endelig sker noget på denne for Aars så vigtige adresse...hvordan kommer man i betragtning til en lejlighed her..??

Anne Meilvang

Det så fint at få styr på den der tristhed, som alle møde så møder når man kører ind i byen - men det prospekt i præsentere her, er jo så åbenlyst grimt, død sygt at se på, også for højt, trist, at i faktisk ikke kan være det bekendt - så det kan i gøre ret meget bedre og det uden, at det behøver at koste mere. - få skabt noget smukt vi kan være stolte af som by og ikke mere grimt byggeri så centralt. Med venlig hilsen Anne Meilvang

Bjarne Jensen

Helt enig - en rædsel

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"