Politik fra unge til og med unge i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 29/09/2021 08:30

AARS: Torsdag er der politik og debat i Hot-Spot i Aars.

Det er ungdomsafdelingerne for DF, LA, V, K og S, der vil fremlægge og debattere deres tanker, ideer og ønsker for ungdommen i Vesthimmerland.

Debatmødet bliver holdt i Hot-Spot i Aars, og absolut alle er velkomne.

Fra UNG Vesthimmerland håber man for det første, at der kommer rigtig mange unge, som vil deltage. Men lige så vigtigt må det være, at der kommer en god debat ud af det, som kan formulere de unges tanker og ønsker omkring den politik og de principper, der skal forme udviklingen og dermed deres liv i Vesthimmerland.

- De unge har ligeså mange holdninger som voksne, og det bliver fedt at få skabt et rum, hvor de unges meninger bliver taget alvorligt, at man får skabt en debat, hvor man lytter med respekt til hinandens holdninger, herunder selvfølgelig også at blive klogere på at man ikke kan se Verden i sort/hvid og måske heller ikke altid blive enige om alt, siger Erik Krogh Pedersen fra Ung Vesthimmerland, der er arrangør og lægger lokaler til arrangementet.

En af de unge politikere er Kristine Bloch Steendahl Nielsen fra Radikale Venstres Ungdom.

Hun meldte sig ind i partiet som 18-årig og peger på gratis og let tilgængelig psykologhjælp og professionel hjælp til unge som det vigtigste emne for hende.

- Unge er et mindretal i dagens Danmark ,og der er derfor brug for, at vi selv råber op, hvis vi vil høres. Mange mennesker bliver overrasket over statistikker, der påpeger, hvor stor en del af unge der mistrives. Jeg snakker med unge, og jeg er omgivet med unge hver dag, og derfor overrasker disse statistikker mig ikke.

Jeg oplever, hvordan det er at være ung i Danmark, og jeg oplever dagligt, hvilke udfordringer man står overfor. Unges mistvivles er massiv.

Tiden har ændret sig. Vilkårene og presset på unge har ændret sig. Derfor giver det ikke mening, at primært mennesker, der var unge for 40 år siden, der skal løse de her problemer. Og derfor har vi brug for unge i politik, siger Kristine Bloch Steendahl Nielsen.

Fra Venstres Ungdom er det Katrine Høfner, som deltager.

Hun har været engageret i politik i snart fem år og peger på lige vilkår for uddannelse som det vigtigste punkt.

- For mig handler ungdomspolitik lige dele om fællesskab og politik. Ungdomspartier bidrager med så meget godt for mange unge mennesker. Noget af det bedste jeg ved er at snakke om og debattere de aktuelle politiske og eller samfundsmæssige situationer med mennesker, som engagerer sig mindst lige så meget som jeg selv. Uanset hvor i kommunen vi unge vokser op, så bør vi have lige muligheder for at brillere i skolen.

Skolerne skal styrkes. Der skal være lige forudsætninger for eleverne, uagtet om vi kommer fra små eller store skoler i kommunen. Ydermere bør vi have fokus på at guide eleverne videre fra grundskolerne og ud i ungdoms- og erhvervsuddannelser, siger Katrine Høfner.

Dermed er bolden givet op til på torsdag, hvor der utvivlsomt vil blive diskuteret flere mener og forhåbentlig med mange tilhørere, der både vil lytte og give udtryk for deres meninger, holdninger og værdier.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"