Ramt af Tour effekten i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 20/07/2022 07:49

AARS: - Tour Effekten raser derudaf. Vi har dagligt nogen, der kommer og spørger efter en racercykel. Det er alt fra helt begyndere til dem, der genoptager deres cykelensuiasme og gerne vil have noget bedre at køre på, siger Aleksej Calmann.
Inden han gik over til triatlon og vandt en del løb, kørte han side om side med mange af de danske ryttere i Tour de France feltet.
- Jeg kørte i den danske A-klasse i seks-syv sæsoner, og har kørt mod Magnus Cort, Michael Valgreen, Kasper Asgreen og "de fyre", som han selv siger det om de danske ryttere i 2022 udgaven af verdens hårdeste, længste og suverænt mest prestigefyldte cykelløb.
Den nye Vingegaard
Indehaveren af Blvd. Bikes på Industrivej i Aars har kunnet mærke Tour de France effekten i nogle uger.
Efter etaperne i Danmark, bjergtrøjen til Magnus Cort og de danske etapesejre i alperne er det stukket helt af.
- Det er flest nybegyndere, der gerne vil blive den nye Vingegaard eller Cort, som kommer lige nu. Jeg tror kun, det er touren, som gør det, siger Aleksej Calmann.
Han konkurrerer ikke længere i triatlon - der var ikke nok timer i døgnet til både sport, familie og egen butik.
Men udstyret var - og er stadig - i orden når han triller ud på vejene.
Det er ingen hemmelighed, at rytterne i Tour de France - stjerner som vandbærere - får det bedste af det bedste. Man kommer ikke langt med 50.000 kr. for en cykel, og for at få det bedste af det bedste investerer topholdene omkring 120.000 - 130.000 kr. i maskineriet.
Mindre kan gøre det i Aars.
- En begyndercykel til 13.500 kr. så er man godt igang, og så får man endda pedaler med, siger Aleksej Calmann, da han viser en netop solgt begyndercykel frem - som lige mangler at få monteret pedalerne, inden kunden henter den.
Det er el-cyklerne, der sælges klart flest af, så er det mountainbikes og først på tredjepladsen racer-cyklerne.
Den gule førertrøje på Jonas Vingegaard og en dansk sejr på Champs Elysees kan få efterspørgslen til at eksplodere - men måske skal man væbne sig med tålmodighed.
Leveringstiden er to år for nogle typer cykler.
- Så kan man jo bestille den til sin 11-årige og give den i gave til konfirmation, siger Aleksej Calmann med et grin.
Alle vildt imponerende
Han understreger med det samme, at der er masser af gode cykler at vælge imellem.
- Vi har masser af cykler hjemme, og leverancerne kommer løbende, så man kan godt få en cykel med hjem samme dag. Mellemklasse racerne i 20.000 til 40.000 kroners klassen er der ventetid på, men vil man ud på vejene og få nogle kilometer i benene, er der masser af muligheder, siger Aleksej Calmann.
Han følger selvfølgelig med i touren, så meget som arbejdet tillader.
Og selvfølgelig håber han på en samlet sejr til Vingegaard, men en anden dansk rytter er favoritten.
- Jeg er helt vild fan af Magnus Cort. Jeg er meget fascineret af rytternes forskellige personligheder, og man kan bare se, at Magnus er glad. Han viser sin entusiasme og deler den med os andre. Men de er allesammen vildt imponerende. Bare at blive udtaget til et Tour de France kræver hårdt arbejde i årevis, siger Aleksej Calmann.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"