Rejser internt i de syv kommuner tillades fra mandag

Af Torsten Hansen, Fredag, 13/11/2020 18:41

VESTHIMMERLAND: Sundhedsmyndighederne er tilfredse med de nordjyske kommuners overholdelse af restriktionerne, og da der samtidig ikke er konstateret nogle fund af den særlige Closter 5 variastion af Covid-19, er myndighederne indstillet på at læmpe gradvis på restriktionerne i Nordjylland.

Fra på mandag bliver det tilladt at rejse mellem de syv kommuner. Det vil for Vesthimmerland sige, at borgerne nu kan tage over Aggersundbroen og køre videre til de seks andre ramte kommuner. Men det bliver fortsat frarådet at køre over kommunegrænsen til Rebild, Viborg eller Aalborg.

Fra på mandag får eleverne fra 5. til og med 8. klasse igen lov til at komme i skole.

- Vi glæder os over, at vi fra myndighederne har fået ros for, at der ikke er fundet eksempler på, at de kommunale medarbejdere har overskrevet restriktionerne, siger borgmester Per Bach Laursen til Aars Avis.

- Derfor er det også glædeligt, at der nu lempes på restriktionerne. Vi havde dog håbet, at det var blevet lidt mere, bemærker han.

Sundhedsminister Magnus Heunike takkede nordjyderne for deres indsats, og forklarede at den ugentlige incidens er faldet fra 115 til 72. Samtidig er andelen af smitte, der er kommet via mink faldet til cirka 25 procent.

Han sagde desuden, at det nu bliver muligt at køre med offentlig transport mellem de syv kommuner, men at der fortsat vil være begrænsninger, i forhold til at komme uden for de syv kommuner.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"