Responstider stadig ikke tilfredsstillende

Mandag, 03/06/2019 08:17

Af folketingskandidat Henrik Dalgaard (K), Himmerlandskredsen:

 

Ambulanceberedskabet skal sikre borgerne i regionen hjælp ved sygdom eller tilskadekomst. I Region Nordjylland var den gennemsnitlige responstid i 2018-2019 på 8 minutter og 39 sekunder. Kontrakten med Falck lyder på 9 minutter og 12 sekunder. Det lyder sådan set meget tilfredsstillende, men det er det ikke, hvis man ser det med vesthimmerlandske briller. Fra 2017 til 2018 havde man i Vesthimmerland 11 hændelser med responstid over 30 minutter, hvoraf den længste var over 38 minutter. Vesthimmerland er den kommune i Nordjylland der skal vente længst tid på en ambulance. Sidste år var tiden i Vesthimmerland 10 minutter og 16 sekunder op imod 7 minutter og 40 sekunder i Aalborg. Det er bare ikke godt nok!

Det er regionen der skal tage af denne opgave, som tilsyneladende ikke har den store politiske bevågenhed, idet responstiden i Vesthimmerland ikke er forbedret overhovedet i den indeværende kontraktperiode. Jeg undres over, at Regionsrådsformanden ikke føler, at det kalder på politisk handling.

Gedsted er den by i Nordjylland, hvor det i gennemsnit tager længst tid, før hjælpen når frem. 15.22 minutter må borgerne vente, altså næsten dobbelt så lang tid som i Skagen.

I Vesthimmerland er vi dem, der har de suverænt længste responstider, og det gælder både for akutbiler og ambulancer. Det er jeg, som byrådsmedlem og folketingskandidat i såkaldt udkants Danmark, meget bekymret over.

Falck som bekendt vandt udbuddet i 2014 gældende indtil 2020, leverer jo den vare de skal. Vi kan i Vesthimmerland bare håbe på et godt helbred.

Når jeg fremfører disse argumenter, så er det fordi jeg er nervøs for borgerne i Vesthimmerland. I disse tider hvor der bliver talt om ulighed i sundhed, eller rettere hvordan vi politikere skaber mere lighed i sundhed. Det mener jeg, man bl.a. kan gøre ved at skabe en ensartet tilgængelighed til den første hjælp på et skadested. Det er en tryghed der er helt afgørende for alle vores borgere i Vesthimmerland – både dem der har bosat sig her, og dem der tænker på at gøre det.

Så når alle i rød blok nu er så optaget af, at der ikke skal laves noget om i regionerne, har vi bare en lille forsigtig bøn herfra, at kunne vi så ikke blive enige om, at dette kan ændres til det bedre.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"