Risiko for glatte veje i hele Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Onsdag, 17/02/2021 10:35

VESTHIMMERLAND: Vejdirektoratet advarer om glat føre og risiko for isslag i store dele af Nord- og Midtjylland.

Pånær de større ruter er der risiko for glat føre på stort set alle veje i Vesthimmerland efter gårsdagens nedbør.

Driftsleder ved Park og Vej, Henrik Grøn, oplyser til Aars Avis, at der fortsat kører to sneplove på vejene i den nordøstlige del af kommunen.

- Fra Hornum og over Skivum og Vegger op til Nibe området, er der faldet 10-12 centimeter, og vi har kørt, med alt vi har siden klokken tre i nat, for der er isslag. Vi har fået mange meldinger om glatte veje, og det giftige ved isslag er, at det ligger sig ovenpå saltet, så der ikke er nogen effekt af det, siger Henrik Grøn.

Der er blevet brugt 80 ton salt de seneste syv timer - det svarer til 40 gram pr. kvadratmeter, oplyser driftslederen. Vejtemperaturen har heldigvis sneget sig op på plus to grader de fleste steder, så glat-føret skulle være overstået om nogle timer.

- Vi regner med at være færdige med snerydning og saltning omkring frokosttid, og så skulle vejene være farbare senest tidligt eftermiddag, siger Henrik Grøn.

Det glatte føre førte til flere uheld på Nordjyske Motorvej i går aftes og i løbet af natten - heldigvis ingen af dem alvorlige.

Et par biler snurrede rundt og to andre endte i siden med store buler, men ingen personer kom til skade. 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"