Ryttere fra Aars kører Tour de France etaper

Af Torsten Hansen, Onsdag, 15/06/2022 08:18

 

AARS: Var det en bakke?
Frank Snedker Halvorsen, Aars, er blevet bidt af at køre på cykel, og det går godt. Bakkekørsel er ikke det værste han ved, men han måtte dog indrømme, at Storebæltsbroen er lang og høj. Det var en "bakke" som kunne mærkes.
Broen blev forceret i sidste uge, da Frank Halvorsen og to andre fra Team Cykelnervens nordjyske hold deltog i træningsløbet inden Cykelnerven tager til Frankrig for at køre to etaper i Tour de France.
- Vi kørte det der svarer til anden etape af det tour-rytterne skal køre i Danmark. Jeg kørte cirka 200 km og blev nummer 260 ud af 4000 deltagere, siger Frank Snedker Halvorsen.
Han skal til Frankrig sammen med fem andre fra Aars, de træner sammen og laver lidt sjov med hinanden, når det er muligt. De andre driller Frank Halvorsen med, at han efter en tur op over en bakke netop har spurgt: Var det en bakke?
Den slags citater har de alle fået hæftet på sig. De to andre han var sammen med på turen over Storebælt var Arne Hansen og Jan Falken. Sidstnævnte kører sit ottende cykelnerven løb, mens Arne Hansen er debutant.
Hårdt event
Helt konkret er Cykelnerven Danmarks hårdeste velgørenhedsevent og den ultimative sportslige udfordring på to hjul. Her kæmper dedikerede cykelentusiaster sig op ad de franske bjerge, for at samle penge ind til forskning i sclerose samt sætte fokus på sygdommen. Det er Scleroseforeningen der står bag Cykelnerven.
Der køres ruter der svarer til Tour de France, derfor kræver det en del af rytterne.
- Faktisk kører vi kun bjergene. De lange lige stræk er taget ud, forklarer Frank Halvorsen.
Derfor var turen over Storebælt god træning, og det lover godt. Arne Hansen og Jan Falken blev nummer 65 og 66 ud af 6000, der alle havde valgt at cykle 100 km.
Det er dog ikke den eneste træning de seks har været igennem. De har også trænet i bjergene i Harzen. Der var de 19 mand afsted. Det var ikke alle der også skulle være med i Cykelnerven. De fleste var blot med for træningens skyld. Turen var arrangeret af Aars Cykelklub. Samlet set har de seks der tager til Frankrig trænet omkring 5000 km fra nytår til nu.
Noget særligt
Men for rytterne fra Aars var etapen i Danmark noget særligt. Ud over turen over Storebælt i strid modvind, så omfattede den en længere rute på Sjælland, hvor der var rigtig mange tilskuere klar.
- Jeg tror der var et sted mellem 30.000 og 50.000 tilskuere på hele ruten. Det var en kæmpe oplevelse, siger Frank Halvorsen.
- Det var helt specielt at se de mange tifo, som folk har lavet langs ruten. Det kan være kæmpe store vægge af halmballer, der er dekoreret med sjove ting, forklarer han.
I Frankrig er der også tradition for at opbygge tifo'er, så dem glæder danskerne sig til at se.
Samler ind
De tre andre fra Aars, der skal med til Frankrig, er Mads Torp Jacobsen, der kører sit tredje løb, Ole Madsen, der er debutant, og Jacob Helleberg Mathiesen, der kaldes holdes joker.
Bag det sjove ydre gemmer der sig en alvor for Cykelnerven. Det handler om at samle penge ind til kampen mod Sclerose. Hver deltager skal betale 10.000 kr for at være med. Dertil kommer, at det forventes de skaffer sponsorer, der kan lægge flere penge i kassen.
I alt har de seks fra Aars samlet 175.000 kr ind.
De seks fra Aars rejste mod Frankrig i går tirsdag.
De skal køre i Alperne og gennemføre det der svarer til 12. og 13. etape af Tour de France (minus de lange stræk).
Det er lavet som et professionelt løb, hvor der deltager 350 fra Cykelnerven, og der er 50 hjælpere med.
Frank Halvorsen har lovet at give et referat af turen, når han kommer hjem på søndag. Så er det spændende at høre, om han har mødt nogle bakker.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"