Søren Gade vinder lokal sejr til moderpartiet

Af Ture Damtoft, Mandag, 27/05/2019 10:45

EU VALGET: Med 8716 personlige stemmer, mere end fire gange så mange som Jeppe Kofod (A) på andenpladsen med 1919, blev Søren Gade (V) den suverænt største stemmesluger ved EU Valget i Himmerlandskredsen.

Venstre mere end fordoblede stemmeantallet fra valget i 2014 og opnåede 12.092 stemmer - en fremgang på 6591.

Der var også fremgang for Socialdemokratiet, Radikale og SF, med et resultat i kredsen som lå tæt på det nationale billede - med et forbehold for en skævvridning pga. det høje antal personlige stemmer.

For hele Himmerlandskredsen (Rebild og Vesthimmerlands) ligger valgdeltagelsen på 63,52 pct., for Vesthimmerlands er den på 59,84 pct. Dermed ligger kredsen under landsgennemsnittet på 66 pct., men borgmesteren glæder sig alligevel over både deltagelsen og ikke mindst resultatet, eftersom Per Bach Laursen (V) jo er venstremand.

- Deltagelsesfremgangen er nok det vigtigste for mig. Selvom vi ligger under landsgennemsnittet, har der været fremgang i antallet af stemmer. Jeg har været rundt til alle valgstederne, hvor de valgtilforordnede havde regnet med under 50 pct. af stemmerne. Bare stemmedaltagelsen kom i nærheden af sidste valg, ville de have været glade, og at vi kommer betydeligt over, er nok den vigtigste succes, siger Per Bach Laursen, der havde sit første valg som borgmester og kunne melde om kanon stemning og ikke mindst en glæde på alle valgstederne over at være med til valghandlingen.

Da Aars Avis kontakter ham mandag morgen, er det første gang, han hører de personlige stemmer, og reaktionen til Søren Gades stemmetal på 8716 var selvfølgelig meget positivt.

- Det er helt utroligt. For mit eget parti, er vi stolte over resultatet, og Søren Gade får al den power med fra kredsen, som man kan forestille sig, siger Per Bach Laursen.

Partiets spidskandidat, Morten Løkkegaard, får til sammenligning 1405 stemmer, og det havde borgmesteren en forklaring på.

- Morten er europæer af en hals, og han italesætter det, som vi skal gøre sammen i EU. Søren har talt om sikringen af de ydre grænser, og hvordan vores velfærdssamfund skal bidrage til rumænske familier, fordi faren arbejder kort tid i Danmark. Det, tror jeg, talte direkte til vælgerne i Himmerlandskredsen, siger Per Bach Laursen.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"