SF klar til Ja-kampagne

Af Ture Damtoft, Onsdag, 04/05/2022 08:16

VESTHIMMERLAND: SF i Vesthimmerland er parat til at føre valgkampagne for et "ja" til ophævelse af forsvarsforbeholdet i EU, når der er folkeafstemning 1. juni.

Det oplyser Theresa Berg Andersen efter nyheden om, at flere lokalforeninger i partiet ikke vil føre kampagne for et ja, selvom det er partitoppens anbefaling.

- Vi er sat rimelig fri lokalt. SF har i mange år sagt, at vi gerne vil løse op for forbeholdet, men der er også højt til loftet i spørgsmålet. Vi har drøftet det i lokalforeningen, og vi deltager i valgkampen for at "ja" sammen med andre partier, siger Theresa Berg Andersen, der er 2. viceborgmester og folketingskandidat.

Hun nævner Venstre og Konservative som to partier, man vil lave en fælles indsats omkring valgplakater med.

Det drøftes også, om der skal være debatmøder,

For tre dage viste en meningsmåling fra Epinion, at 35 pct. af den danske befolkning ikke har besluttet sig for hverken et "ja" eller et "nej".

I undersøgelsen ville 39 pct. stemme "ja" og 26 pct. "nej".

Både i 2000 ved afstemningen om euroen og i 2015 ved afstemningen om retsforbeholdet førte "ja" siden langt ind i valgkampen - begge gange endte det som bekendt med et "nej".

Af de i Folketinget repræsenterede partier er det kun Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige der anbefaler at sætte kryds ved "nej".

Valgplakaterne må hænges op på lørdag 7. maj - fire lørdage før valgdagen onsdag 1. juni.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"