Shelters og bålhytte klar ved Vestrup Skole

Af Torsten Hansen, Onsdag, 12/01/2022 09:00

Projektleder ønsker et nyt navn til området

VESTRUP: Flotte røde og brune farver springer folk i øjnene, når de kommer til Vestrup Skole. Det er friske stolper og brædder, der i løbet af de seneste måneder er omdannet til shelters, bålhytte og bålplads, der lyser i de fine farver.

- Nu har vi fået det færdigbygget, og vi er næsten klar til indvielsen. Men på grund af Corona vælger vi at udsætte indvielsen til 27. marts, siger Helle Kjær Madsen, der har brugt de seneste mange måneder på at koordinere byggeriet og søge fonde med mere om støtte til byggeriet.

Det færdige byggeri fremstår flot og gennemtænkt i solide stolper, kombineret med granit og beton, der hvor det giver mening.

Nybyggeriet omfatter tre shelters, et stort mangekantet hus, der kaldes en bålhytte, og en firkant der mest minder om et højbed, men består af solide stolper, hvor der i midten af firkanten er lagt en kant af granitsten, der omkranser et lag sand. Der er naturligvis tale om et velbygget bålsted.

Rundt om bålstedet er fire bænke, og inde i bålhytten er flere borde og bænke.

Den store bålhytte skal tjene flere formål. Et læsted, hvor der kan hygges og spises. Men også et lokale, hvor der kan foregå udeundervisning.

- Vestrup Skole profilerer sig som udeskole, derfor har vi opført bålhytten, så den kan bruges til undervisning. Det er blandt andet derfor, at gulvet i hytten er af beton, det er mest praktisk i skolesammenhæng, forklarer Helle Kjær Madsen.

Umiddelbart er der ikke gjort plads til et bål i hytten. Men den er bygget med røghat, så der kan tændes bål.

Hele projektet har kostet 224.000 kr., som er skaffet gennem fonde og lignende. En del af pengene er søgt gennem Fritidsrådet, derfor er området ikke kun tiltænkt skolen, men generelt til offentlige formål. Projektgruppen i Aalestrup har hjulpet med opførelsen.

- Jeg håber, at både skolebørn, spejderne, børnehaven og dagplejerne vil bruge området, siger Helle Kjær Madsen.

Selv om Corona udskyder indvielsen, så har pandemien også været godt for projektet.

- Jeg har haft en del fritid på grund af Corona. Fritiden har jeg brugt på projektet. Der har været meget at tage stilling til, og jeg har haft mange samtaler med spejdere og pædagoger, spurgt om hvad skolen vil bruge området til, og det hele er gjort i samarbejde med Støtteforeningen for Vestrup Skole og LBO, hvor jeg også er medlem, siger Helle Kjær Madsen.

Området med de flotte nye bygninger har gennem mange år været kaldt ”Smølfebyen”, men Smølferne er ikke så kendte mere, derfor vil Helle Kjær Madsen gerne opfordre til, at der findes et nyt navn til området.

Navnet kan eventuelt afsløres til indvielsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"