Skilter med Veggers historie på torvet ved købmanden

Af Torsten Hansen, Onsdag, 07/07/2021 09:00

VEGGER: Nogle ting har det med at udvikle sig. Sådan er det også gået for Anna Grethe Jensen, der for et par år siden begyndte at undersøge historien omkring nogle huse i Vegger.

Det begyndte som en lille hyggelig interesse, men har udviklet sig til et lidt større projekt.

Lørdag, 10. juli er der en afsløring af projektet på torvet foran købmandsforretningen. Seks skilte og et kort med historier om Vegger og området omkring byen sættes op.

- Det er lidt sjovt. Da jeg lavede de første historier var jeg pænt rundt og spørge, om jeg måtte skrive om beboernes huse. Nu har det udviklet sig til, at alle spørger mig, hvornår det bliver deres tur, siger Anna Grethe Jensen, der som uddannet journalist har erfaring med at skrive historier.

Fra historier om byens huse er det nu også blevet til historier i og omkring Vegger.

- Vi har fået lavet syv metalstativer, der hver skal bære et skilt eller et kort, der fortæller om Vegger og omegn. Skiltestanderne produceres af Årslev Smeden ved Jørgen Christensen. Det var også ham der stod for den praktiske og kunstneriske udførelse af Niels Lerches værker ved Vegger Energi, og fuglen ved indkørslen til Vegger i vest, forklarer Anna Grethe Jensen.

- De syv skilte fortæller Verdenshistorie, Danmarkshistorie og Lokalhistorie i eet, lover Anna Grethe Jensen.

Med den brede vinkel er det også naturligt, at flere instituitioner er med til indvielsen. Museumsinspektør Louise Willadsen (Ertebølle Centret) og naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune, får æren af at afsløre de forskellige skilte.

De syv skilte placeres rundt om et træ nær købmanden.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"