Skivum-præsts navn udnyttet af svindlere

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 30/11/2022 09:00

Flere præsters navne er benyttet af e-mail svindlere

SKIVUM: En mail fra den lokale præst har høj troværdighed, men flere præster, heriblandt sognepræst Mette Holmstrøm i Skivum har oplevet, at der bliver sendt falske mails i hendes navn. I mailen opfordres modtageren til at købe gavekort og lignende og sende koderne til “præsten”. Og når det lykkes får personerne bag svindelnummeret adgang til økonomisk udbytte af korrespondancen.

Det har fået Mette Holmstrøm til at reagere:

- Flere og flere præster oplever, at der bliver sendt meget troværdige mails ud med deres underskrift, og med næsten rigtig mail-adresse som afsender. I mailen oplyses det, at vi sidder i et møde, og at man derfor ikke må i kontakte os, men gerne skynde sig at købe gavekort eller lign., og sende koderne til os. Men det er falske mails, siger Mette Holmstrøm, som har mærket svindenummeret på egen krop.

Nogen udnytter dermed at præster har en høj troværdighed.

- Vi bliver ikke hacket, der er heldigvis en høj sikkerhed på vores kirkeministerium-computere. Men det forhindrer ikke udspekulerede tyveknægte i at oprette falske mails og få fat i en hale af mailadresser, som vi kender, og så sende de falske mails ud i vores navn, siger Mette Holmstrøm.

Sidst Mette Holmstrøms navn blev udnyttet på denne måde, blev der sendt mail til en af hendes naboer. Naboen trede, at mailen var fra Mette Holmstrøm og kørte ind og købte gavekort for 2500 kroner. Den person, der sendte mails til hende skrev herefter, at det ikke var nok, og bad om hun ville købe for yderligere 2500 kroner.

Fattede mistanke

- Heldigvis fattede min nabo mistanke og kontaktede min mand, da jeg uheldigvis var langt fra hjemmet den dag. Min mand kunne se, at disse mails ikke var fra mig. Men det er virkelig ubehagelig for min nabo, at have siddet og mailet med en person 15 gange frem og tilbage, som hun troede var mig. Foruden at have mistet 2500 koner. Og det er meget ubehageligt, at mit navn bliver brugt som led i en kriminel handling. Desværre er det ikke kun mig, det sker for. Mange præstenavne er blevet udnyttet, og vi prøver nu at skabe opmærksomhed om problemet, siger Mette Holmstrøm.

En opfordring

Præsten i Skivum opfordrer derfor til, at man ikke handler på opfordringen, hvis man bliver kontaktet af præster, der ønsker gavekort eller andre økonomiske ydelser. Slet mailen med det samme. Det er trist, at vi bor i en verden, hvor man ikke kan stole på et råb om hjælp eller bønner om en håndsrækning. For det kan vi jo alle få brug for, siger Mette Holmstrøm og opfordrer i stedet til altid at kontakte personen ansigt til ansigt, hvis der kan være tale om et virkeligt ønske om hjælp.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"