Skoletandplejen i Aars udvides for seks mio. kr.

Af Torsten Hansen, Onsdag, 09/02/2022 07:00

400 til 500 børn fra Løgstør skal til tandlæge i Aars

AARS: Skoletandplejen i Aars forventes i 2023 at blive udvidet for omkring seks millioner kr.

Udvidelsen er en følge af, at Tandlægerne Løgstør ikke længere ser sig i stand til at varetage opgaven med at servicere skolebørnene i Løgstør. Klinikken har vanskeligt ved at skaffe tandlæger til at løse opgaven.

- Vi har spurgt forældrene til børnene. Mange har svaret, at de ønsker at komme ind under den kommunale tandpleje i Aars, siger formanden for Børne- og Skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Inger Nielsen (V), til Aars Avis.

Ud fra de svar har udvalget fået tilført 500.000 kr. på budget 2022. Pengene er beregnet til planlægning af, hvordan opgaven kan løses i Aars.

- Det skulle behandles på mødet i begyndelsen af februar, men på grund af Corona har vi måtte aflyse, siger Inger Nielsen.

Punket er derfor på dagsordenen i marts. Ud over planlægning, er der afsat godt seks millioner kr. på budget 2023 til byggeri.

- Vi skal have lavet en plan for, hvor lang tid det vil tage at bygge, og vi skal finde ud af, hvad vi kan få for pengene. Heldigvis er der ikke problemer med at rekruttere tandlæger til den kommunale tandpleje i Aars. Måske fordi tandlægerne varetager mange forskellige opgaver, lyder det fra Inger Nielsen.

En flytning fra Løgstør betyder, at kommunen skal undersøge, hvordan cirka 400 til 500 børn fra Løgstør kommer til tandlæge i Aars. Hvis det bliver en forældreopgave, kan det medføre, at forældre kan blive tvunget til at tage en fridag, for at køre børnene til Aars. Samtidig mister børnene mange skoletimer på dagen i forhold til, da de blev betjent i Løgstør.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"