Sommerkoncerti Veggerby Kirke

Af Ture Damtoft, Onsdag, 21/07/2021 08:09

VEGGERBY: Som en del af Rebild Provstis midthimmerlandske sommerkoncerter, er der koncert med duoen Klezmerduo i Veggerby Kirke torsdag, 5. august.

Der er i alt ni kirkekoncerter i Rebild Provsti.

Den første er på lørdag i Støvring Kirke.

- Vi vil rigtig gerne, at folk i både Rebild Kommune, men også resten af Himmerland, kommer ud og oplever andre kirker. Vores tanke har jo været, at når nu mange stadig er på ferie, så laver vi en sommeraften-udflugt, hvor man kommer ud og ser andre kirker og får en musikalsk oplevelse med.

Vi får besøg fra hele Himmerland, og der er også mange turister, som holder af at krydre deres ferier med både musik og besøg i kirker, siger Anette Kjær, organist ved Haverslev og Aarestrup kirker.

Hun har tilrettelagt programmet sammen med kollegaen Maren Tang, der giver den første koncert; en sommerorgelmatiné i Støvring kirke. Programmet byder på mange forskellige musikgenrer og musikalske konstellationer.

Der er alt fra klassisk kormusik, kammerkoncert, sangerne Caroline Pedersen og Jens Olav Heckmann akkompagneret af Natasha Kutsko Jensen, guitar/celloduo, fællessang og altså også Klezmerduo i Veggerby.

Klezmer er jødisk festmusik fra Østeuropa, som især bruges til bryllupper.

- Man ler med det ene øje og græder med det andet. Det er opløftende musik men giver også anledning til lidt eftertænksomhed, fortæller Ann-Mai-Briit Fjord, der udgør Klezmerduo sammen med sin mand Henrik Bredholt.

De ni kirkekoncerter byder altså på et varieret program i rum, hvor stemningen og akustikken er i top.

- Kirkerummet er meget smukt både i forbindelse med gudstjenester men absolut også koncerter.

Det er noget særligt at opleve en koncert i en kirke, hvor man både kan sanse musikken og den historie, der knytter sig til vores kirker, siger Anette Kjær, der håber, koncerterne bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"