Spændende efterår i musikhuset ALFA i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 24/06/2020 09:00

AARS: Foråret skulle have været et brag af en koncertsæson i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

Nu gør musikhuset så klar til at modtage publikum til de mange arrangementer, som det er lykkedes at planlægge til efteråret.

Kalenderen bugner af spændende kulturoplevelser for enhver smag.

- Vi har et varieret program med store navne og rigtig spændende nichekoncerter. Bl. a. jazzsangerinden Mette Juul, som er meget anmelderrost, og hun er én af dem, som jeg synes er spændende at komme til at opleve. Jeg vil også slå et slag for Dreamers’ Circus. De er så stjernegode og en af de bedste eksponenter, vi har for ny nordisk i Danmark. Vi har haft dem en gang tidligere - i 2015, og første gang jeg hørte dem, var da de fik Kronprinsens Stjernedryspris i 2013, siger musikhusleder Lisbet Jagd.

Hun slår flere gange fast, at Alfa vil følge de til enhver tid gældende Corona-retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen til punkt og prikke.

Lige nu betyder det - udover håndsprit - at kapaciteten på 400 gæster i den store sal er begrænset til det halve, når Rune Klan som den første siden nedlukningen optræder til august.

- I og med at det ændrer sig så hurtigt, er vi optimistiske og håber at få flere ind i løbet af efteråret. Vore gæsters helbred og sikkerhed ligger os meget på sinde. Derfor efterlever vi naturligvis myndighedernes retningslinjer for at undgå Corona-smitte, og vi følger udviklingen nøje, siger musikhusleder Lisbeth Jagd.

Der er også koncerter med Dreamers’ Circus, Johnny Madsen samt Jacob Dinesen, og publikum kan også glæde sig til at opleve vokalensemblet Musica Ficta og teaterforestillingen To Halvgamle Mænd.

Til december byder programmet på en julekoncert med hele tre divaer, jazzsangeren Sinne Eeg, operasangeren Andrea Pellegrini og soulsangeren Christina Boelskifte.

- I oktober har vi to arrangementer om genforeningen af Sønderjylland med Danmark. Det ene er korgruppen Musica Ficta, og så ”De Forbudte Sange” med Bodil Jørgensen og Martin Schacks Trio. Og, så kommer Phillip Faber jo med sit foredrag ”Sangen i sin Urform” i november, som er et byjubilæumsarrangement i samarbejde med Vesthimmerlands Museum og Aars Kirke, siger Lisbet Jagd.

Til den tid håber både hun og foreningen Alfas Venner, at flere kan lukkes ind. Men lige nu er der bare glæde over endelig at få lidt vished om efterårssæsonen.

- Det sværeste har været uvisheden om hvornår og på hvilke vilkår, vi kunne komme igang. Nu må vi igen, og vi forholder os hele tiden til aktuelle vilkår for sikkerheden, og går i gang med alt det vi kan og glæder os rigtig meget til at få liv i huset igen. Der har været utroligt stille i musikhuset i tre måneder, og vi glæder os til at fylde det med lyd, liv og kultur igen, siger Lisbet Jagd.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"