Sparekassefond sikrer rekreativt område i Aars

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 21/12/2022 08:00

AARS: Det grønne, rekreative område, der forbinder Aars Lystanlæg og Skøjtesøen har i flere omgange været i fare for at overgå til andet formål, men nu har Sparekassen Danmark Fonden Himmerland sikret tre matrikler ved Tingvej og doneret dem til Vesthimmerlands Kommune som en gave til Aars By. Dermed er området sikret som grønt område i fremtiden med de muligheder det giver tæt på Aars bys midte.

Hovedformålet med donationen har været at sikre området, der flere gange gennem årene har været i spil med planer og projekter til boligbyggeri på grund af den bynære beliggenhed og nemme adgang til både Skøjtesøen og Aars Lystanlæg.

Rekreativt område

Med fondens køb og donation overdrages tre grunde beliggende ved Tingvej til Vesthimmerlands Kommune, men med klausul om at de skal anvendes til rekreativt område.

- Først og fremmest er vi meget taknemmelige for donationen af de tre grunde ved Tingvej. Det giver en fantastisk mulighed for at binde Aars Lystanlæg sammen med Skøjtesøen, som er et attraktivt område for borgerne i Aars. Det er faktisk også et ønske, som står i udviklingsplanen for Aars Bymidte, så vi sender en stor tak til Sparekassen Danmark Fonden Himmerland for donationen og muligheden for at forbinde to grønne områder, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen.

Murermester og direktør Michael Jørgensen, Aars, der er formand for Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, siger:

Købt og foræret

- Det har været meget vigtigt for os at beholde de tre matrikler som grønne områder. Derfor har vi valgt at købe og forære grundene til kommunen, så grundene kan blive en del af et grønt og rekreativt område i stedet for f.eks. at blive opkøbt til byggegrunde. Det grønne område er med til at skabe liv og leg i Aars, og er til glæde for både store og små. I Sparekassen Danmark Fonden Himmerland støtter vi netop lokale initiativer, der gør lokalsamfundene til gode steder at bo.

Vesthimmerlands Kommune vurderer, at man kan forbinde de to søer ved enten at udvide Skøjtesøen, eller ved at forbinde områderne med et åbent, bredt og slynget vandløb med adgang til vandet. De nye våde arealer ville kunne beplantes med farverige vandplanter og medvirke til biodiversitet i højeste gear.