Spejderoplevelser der først sluttede i toget hjemad...

Mandag, 27/07/2009 09:13


Gennem godt en uge har Spejdere fra Det Danske Spejderkorps’ Nibe Gruppe deltaget I sommerlejren Blå Sommer i Sønderjylland, sammen med ca. 19.000 andre spejdere fra ind- og udland. De første dage var alle aldersgrupper repræsenteret, men de yngste tog hjem forrige weekend – mens de Storspejdere fortsatte lejren endnu nogle dage.
Tropsleder Claus Bergmann fra Nibe beretter her om de enkelte dages aktiviteter for Storspejderne:
Søndag
Efter weekendens besøgsdag og hjemrejsedag for de yngste, spredte roen sig i lejren. Det er rart at være på tur med de helt unge, men der er en anden ro over det når de ikke er der. Seniorerne begyndte tidligt på aftenen at gøre klar til Seniordøgn. De skulle være klar til afgang kl. 23.40, og de ville først komme tilbage til lejren igen tirsdag formiddag. Hvad der skulle ske var en hemmelighed.
Mandag
Storspejderne skulle på heldagsaktiviteten Geist, som er et spil om klimaet på jorden. Vi fik tildelt Chile og skulle derefter kæmpe for Sydamerika resten af dagen. Det endte med en flot anden plads efter dagens strabadser.
Tirsdag
Vi startede dagen lidt senere end normalt da vi først var kommet i seng lidt over midnat. Lidt før middag kom Seniorerne hjem fra seniordøgn. De var meget trætte efter et godt program med natløb, klimaspil, overnatning i bivuak, for lidt mad og fest.
Onsdag
Onsdag skulle lejren brydes ned, da der var tidlig hjemrejse torsdag. Med en målrettet indsats opnåede Storspejderne også at fuldføre deres klima-duelighedstegn. Hele lejren blev taget ned, teltene var tørre så de blev pakket og der blev bygget en stor bivuak som skulle bruges til overnatning. Om aftenen var der lejrafslutning, som bar tydeligt præg af at 2009 er året hvor spejderne i Danmark fylder 100 år. Den sidste time var koncert med gruppen Hej Matematik. Endnu engang blev det langt over midnat inden vi kom i seng.
Torsdag
Torsdag morgen startede med lyn, torden og voldsom regn. Da vi skulle op kl. 6.00 var der meget vand rundt omkring. Men næsten alle havde stadig tørre soveposer. Rygsækkene blev pakket, bivuakken taget ned, spist morgenmad, smurt madpakke og fjernet de sidste spor efter at vi havde været her i 9 dage. 
Kl. 9.40 sad vi alle i særtoget mod Nordjylland. På det tidspunkt var vi ikke klar over at toget aldrig ville komme helt til Aalborg. Kort før Århus begyndte det at lugte meget brændt og togvognen blev fyldt med røg. På Gellerup station blev alle evakueret mens DSB fandt frem til at der var en defekt bremse som havde skabt en del røgudvikling. 
Efter en del venten kunne DSB meddele at der ville komme nogle busser som skulle stå for den videre transport til Aalborg. 2 timer forsinket ankom vi til Aalborg, trætte men med rygsækken fyldt med gode oplevels

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"