Stafet for Livet godt igang trods uheld

Af Ture Damtoft, Lørdag, 10/06/2023 12:52

VESTHIMMERLAND: Stafet for Livet handler om at stå sammen, slog formanden for arrangørerne, Jens Christian Pedersen fast i sin sin åbningstale. 

Kort tid efter viste sammenholdet sig på fineste vis, da en ung mand fra Kvickly holdet pludselig faldt om lige efter fighter-talen. 

Heldigvis var der andre omkring ham, der hurtigt ydede førstehjælp, og han kom delvist til bevidsthed, inden ambulance og paramedicinere ankom. De tog over, og den seneste melding fra varehuschef Lars Kristensen er opmuntrende.

- Han er ved bevidsthed og bliver taget godt hånd om, og vi løber videre på Kvickly holdet. 

Fighter talen blev holdt af Anna Gaardsdal, der er ambassadør for Hero of Hope, og den 32-årige fortalte om sin egen rejse, da hun som 24 årig fik at vide, hun havde en ondartet svulst i hjernen.

- Det er som at få en billet og en køreplan på banegården. Platformen ryster, du står på det store tog. Der er andre rejsende, og vi snakker helt naturligt sammen. Men der er en blind passager med. Nye står på, andre står af, vi føler os styrket af hinanden, og langt ude er der lys, og vi kommer ud på den anden side, sagde hun bl.a. i sin tale og fik et spontant bifald, da hun fortalte, at hun nu har mand, de har købt hus, har en pige og deres andet barn er på vej. 

- Men dem, som måske har det hårdest, er de pårørende. Jeg havde aldrig klaret det uden dem. Uden en mor og far der stod på tæer for at hjælpe mig, og som trøstede mig, når det var uoverskueligt. Alle jer fightere, som er her i dag, tak til jer for at stå frem, og tak til alle pårørende for at være der, sluttede Anna Gaardsdal sin tale. 

Efter uheldet med det lykkelige udfald blev Stafet for Livet Vesthimmerland heldigvis genoptaget, og Kimbrergarden førte som altid an på æresrunden fulgt af de 38 fightere og alle andre deltagere. 

Stafetten fortsætter til kl. 11 søndag, og der er lysceremoni lørdag aften. 

Se billedgalleri på Aars Avis FB side og læs mere i Aars Avis. 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"