To stille kvinder fra Skivum kom fortjent i rampelyset

Af Torsten Hansen, Fredag, 08/11/2019 10:44

Birgit Christensen og Heidi Nielsen vandt Årets Landsbypris

SKIVUM: - I år går landsbyprisen til to personer fra landsbyernes store gruppe af backstagepersoner, nemlig Heidi Nielsen og Birgit Christensen fra Skivum.

Sådan lød det, da næstformanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Niels Heebøll, bekendtgjorde vinderene af Årets Landsbypris i festsalen på Ranum Efterskole torsdag aften.

Der var otte nomineringer og valget faldt på de to kvinder, der gennem mange år har ydet en stor indsats for især forsamlingshuset i Skivum og hærvejsherberget samme sted.

Begge kvinder var naturligvis glade for prisen, men det var også tydeligt, at de var beskedne.

- Vi kan ikke gøre det alene, så prisen burde været gået til hele bestyrelsen, skyndte Heidi Nielsen sig at sige, da hun på begges vegne takkede for prisen.

Men det er netop andre i Skivum der har peget på de to kvinder, og med god grund. Birgit Christensen har hjulpet i forsamlingshuset i 11 år og Heidi Nielsen i 9 år.

- Vi er der tæt på hver dag. Vi vil gerne gøre noget for byen, og desværre er forsamlingshuset ved at være det eneste vi har tilbage i byen, siger Birgit Christensen.

- Vi hygger os med det, og det er med til at drive værket, supplerer Heidi Nielsen.

- Det er rigtig dejligt, at vi bliver skønnet på, siger Birgit Christensen, der tydeligt er glad for prisen, men lige så tydeligt ikke befinder sig så godt i rampelyset. Hun kan bedst lide at være backstage og få tingene gjort.

De to, og resten af bestyrelsen, lægger et stort arbejde i at få forsamlingshuset gjort klar til dilettant, Skt. Hans og den månedlige fællesspisning - sidste torsdag i hver måned.

- Vi kan vel også nævne bankospillet, siger Birgit Christensen forsigtigt.

Det er en stor begivenhed hvert år, og har netop fyldt forsamlingshuset. Der var 86 deltagere denne gang.

Vinderne modtog et diplom, blomster og en lille figur, som bevis på at de har vundet Årets Landsbypris. Figuren er af bronze og udført af Lene Purkær Stefansen fra Svenstrup.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"