Store stjerner støtter Aars Knækker Cancer

Af Ture Damtoft, Onsdag, 13/10/2021 09:00

AARS: På tre år har Aars Knækker Cancer samlet 1.141.000 kroner ind.

Det kan kun lade sig gøre takket være frivillige kræfter, donationer fra erhvervsdrivende og så alle de borgere, som køber Aars Knækker Cancer rør, paraplyer, indkøbsnet og i år stole.

1000 stole bliver der lavet, og køberne er inviteret til at være med, når årets Knæk Cancer-blomst skal laves søndag 24. oktober.

Det bliver sammen med Tom Kristensen og Camilla Pedersen.

Den ni-foldige Le Mans vinder og levende legende vil sammen med EM og VM vinderen i triatlon være med ved arrangementet, hvor Aars Knækker Cancer lover en stor oplevelse for alle.

- Vi håber, alle 1000 stole bliver fyldt på dagen. Så vil Tom Kristensen og Camilla Pedersen sige nogle ord. Så holder vi et minuts stilhed og har et par overraskelser klar, siger Gregers Haislund.

Alle deltagere vil få en ballon - bæredygtig naturligvis - fyldt med helium.

For Tom Kristensen og en heldig vinder af lodtrækning vil stige til vejrs i en varmluftballon, og til tonerne af "99 Luftballons" skal 1000 heliumballoner slippes løs og stige til himmels.

- Når luftballonen er lidt oppe, så beder vi alle om at sende deres ballon og en tanke op til dem, som kæmper mod kræft, dem som vi desværre har mistet til sygdommen eller en tak for dem, som er kommet ud på den anden side. Hvert år får jeg mange beskeder fra folk, som støtter os og fortæller deres personlige historie. Jeg bliver bevæget hver gang, og deres fortællinger fortæller os i Aars Knækker Cancer, at det vi gør sammen med alle dem, der støtter os, er vigtigt, siger Gregers Haislund.

Igen i år sættes 6000 Aars Knækker Cancer-rør til salg. De er i butikkerne fra på lørdag 16. oktober, og der er gevinst på lidt over hver tiende.

- Vi har igen fået mange donationer, og vi er taknemmelige for alle. Hver en krone går 100 pct. til Knæk Cancer. Vi håber både private og firmaer vil være med til at støtte os, og især være med til at gøre næste søndag til en uforglemmelig dag, siger Gregers Haislund.

Tom Kristensen støtter Kids Aid og Camilla Pedersen SMIL Fonden. Begge arbejder for at støtte syge børn og unge og deres familier.

- Det er sindssygt vigtigt, man støtter og bakker op om ting som Aars Knækker Cancer. Arbejdet med SMIL Fonden gør mig glad, og jeg fik selv en kæmpe opbakning, da jeg lå i koma. Det giver glæde og varme, at man kan gøre noget for andre, og giver børn og deres familier en mulighed for at få et afbræk fra sygdommen, komme på en udflugt og få pustet lidt ud fra den barske hverdag, siger Camilla Pedersen.

Der kommer en helikopter, og der vil blive trukket lod om en tur så deltagerne kan se Aars fra oven.

Hvor mange, der får mulighed for en tur i luftballon og helikopter med Tom Kristensen og Camilla Pedersen, afhænger også af vejret.

- Blæser det for meget, eller ligger skyerne for lavt, kan luftballonen ikke komme op, og er vejret tåget kan helikopteren heller ikke flyve. Forhåbentlig er vejrguderne med os, og vi får strålende solskin og næsten ingen vind, men uanset hvad skal det nok blive en rigtig god dag, siger Gregers Haislund.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"