Struntze har oprettet nyt boligselskab i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 02/06/2021 08:00

Men sagsbehandlingstid rimer ikke på vækst

AARS: Hjemmesiden går live en af de nærmeste dage, hvis ikke den lige nåede det inden avisens deadline.

Den er sidste brik i puslespillet med at oprette et nyt boligselskab i Vesthimmerland. Nå ja, så er der også lige det med at leje boligerne ud, istandsættelse af nogle lejemål og nybyggeri.

Altsammen både tidskrævende og dyrt, så ejeren af Bolig Himmerland, Franz Struntze, har nogle millioner investeret, som endnu ikke giver afkast.

Han har opkøbt indtil videre fem ejendomme i Aars, skal bygge mindst fem rækkehuse på Lille Tingvej, syv studielejligheder i Nørresundby i Aalborg Kommune - og så har han også købt sig ind i en boligblok tæt ved søerne i centrum af København.

- Der er vi passive investorer, og andre administrerer bygningen. Her i Aars og Nørresundby står vi selv for udvikling og administration. Det er meget nyt det hele, men jeg synes, det er utroligt spændende, siger Franz Struntze.

Caféen kommer

Aars Avis møder ham i ejendommen Nibevej 2A, som er ved at blive gjort klar til advokatfirmaet Ghiladi, der har lejet sig ind fra juli måned.

Håndværkerne er de medarbejdere, han kender og har arbejdet sammen med i mange år i irmaet Danpels, og som nu er gået fra at pelse mink til at renovere og vedligeholde foreløbig omkring 10 lejemål til både erhverv og private.

Der skulle egentlig have været café på Nibevej, da Aars Boligforening i sin tid fik bygget Aars C, men de kunne ikke få lejet lokalerne ud til det formål.

Nu bliver der så advokatkontor, men Aars får stadig en ny café, for en af ejendommene, som Franz Struntze har købt sammen med partneren Lotte Riisgaard, er den tidligere lægebolig på Kirkegade 2.

Her er planen på sigt at indrette café med et godt udendørsareal, men det bliver tidligst sidst på året.

Lige nu skal de bare have gjort så mange af ejendommene klar som muligt.

- Det hele skal jo tages i etaper. Fra vi overtager en bygning, og til den er klar, kan der nemt gå nogle måneder, og i den tid giver investeringen jo ikke noget afkast. Når den ene bygning så er klar, går vi videre til den næste, og på sigt bliver der også brug for vedligehold og reperationer, så der er arbejde til folkene, siger Franz Struntze.

Klinger ikke godt

Den største flaskehals for tempoet i etableringen og udviklingen af boligselskabet har været tilladelser fra kommunen.

- Der er op til 20 ugers ventetid på sagsbehandling. Det klinger ikke så godt med vækst i Himmerland, så det kunne de godt gøre bedre. De stiller ikke forhindringer i vejen som sådan, men det måtte godt gå noget hurtigere. Det sværeste er nok at finde det rette prisniveau, både når vi køber, sætter istand, bygger eller lejer ud. Vi har nogle gode sparringspartnere, som har givet os gode råd, men man skal også passe lidt på. Ejendomsmæglere er meget optimistiske, siger Franz Strunze med et skævt lille grin. Han er også selv positiv, men husker nedgangen i boligpriser under finanskrisen.

- Vi har købt på et tidspunkt med høje huspriser, så hvad sker der, hvis vi falder i samme hul igen, spørger han retorisk.

I det mindste kan han da glæde sig over, at vi alle skal have et sted at bo - så kan man jo bare håbe, at prisen også passer.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"