Stumpemarkedet i Aars satte rekord

Af Ture Damtoft, Onsdag, 06/10/2021 09:00

Besøgende oplevede p-problemer på blød plads

AARS: Messecenter Vesthimmerland var nærmest en bikube af summende gæster, da der lørdag var stumpemarked for alle motor- og mekaniknørder.

Alle tre haller var fyldt godt op af både udstillere og gæster, og med over 3000 besøgende blev der sat ny rekord.

- Det kunne ikke være gået bedre, siger arrangør Karsten Nielsen, der også var ude med en lille undskyldning til de mange besøgende.

Trafikken gled nemlig ikke helt let om formiddagen, og pladsen bag messecenteret skulle ikke være taget i brug.

- Den var blevet noget blød af al den regn, vi har fået, og så blev der kørt traktortræk for en måneds tid siden, så vi måtte ud og trække nogen fri. Men i det store og hele kunne det ikke være gået bedre, siger Karsten Nielsen.

Markedet skulle først være åbnet kl. 10, men allerede kvart over ni stod der mange forventningsfulde og lidt utålmodige gæster, fordi den ændrede åbningstid ikke var blevet ordentligt kommunikeret.

Så dørene blev åbnet 9.30, og de efterfølgende to timer var der en konstant tilgang af gæster.

De kunne også beundre de flotte biler og motorcykler på p-pladsen.

En af dem en Jaguar E-type årgang 1965, der skinnede i solskinsvejret, og lige overfor et Folkevognsrugbrød, der lignede den arbejdsbil, den er – men det har også sin charme.

Og gæsterne gik lige så meget efter det, der står råt og kræver mange timers restaureringsarbejde.

- Et garagefund er jo næsten det bedste. En knallert, motorcykel eller bil som der intet er gjort ved i mange år, men som står helt original. Det er det mest eftertragtede hos mange. Og så kan de finde lige præcis den rigtige møtrik til den Yamaha, som de arbejder på derhjemme, og som måske koster 50 kr. Det har ændret sig en del, for fem til ti år siden måtte det gerne være nye dele. I dag går de fleste op i, at det skal være så originalt som muligt, siger Karsten Nielsen.

På Aars Stumpemarked kunne man igen se alle stadier. Fra den motorcykel, hvor det stort set kun er skelettet, som var sat til salg, og op til modeller fra 1930erne der står flottere, end da de kørte ud af fabrikken. Dertil alle standene med alt fra møtrikker til horn til tændrør og alskens tilbehør, manualer og skilte.

- Vi skal have det hele med, og det fik vi takket være udstillerne. Jeg er sikker på, de kommer igen til april næste år, og at vi får lige så god opbakning fra gæsterne. Så skal vi nok være tydeligere omkring åbningstiden og være sikre på, at man ikke kører fast på p-pladsen, siger Karsten Nielsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"