Suldrup er det hele - til den halve pris

Af Ture Damtoft, Onsdag, 29/07/2020 08:00

SULDRUP: - Udover ”en jætte go’ by” så har vi nok mottoet, at ”i Suldrup får du det hele til den halve pris”, siger Malene Møller Jørgensen, formand for borgerforeningen i Suldrup de seneste to år.

At boligpriserne i Suldrup er noget lavere end tættere på Aalborg, har tiltrukket mange nye familier, og flere er på vej.

Fem af otte kommunale grunde er blevet solgt, og på en privat udstykning er det ni af 17 grunde, som er solgt.

- Og det er immervæk kun to-tre år siden, man blev færdig med byggemodningen, siger Malene Møller Jørgensen.

Udover billige grunde til at bygge hus på er der mange andre, der tiltrækker nye borgere til Suldrup.

- Vi har de vigtigste handlemuligheder i supermarkedet. Vi er tæt på naturen, og på 20-25 minutter er du i Aalborg, hvis man har arbejde der. Vi har et aktivt foreningsliv, og et rigtig godt sammenhold i byen, siger Malene Møller Jørgensen.

Der er dog også mangler. Især offentlig transport. Det mærker datteren, som bor i Aalborg.

- Når hun skal arbejde på kroen, er hun nødt til at overnatte hos mig. Hvis man skal til Haverslev, som ligger 7-8 km. væk, så skal man tage bussen til Aars eller Støvring og derfra til Haverslev. Det tager 20 min. hver vej. Skal man til Aalborg koster det 66 kroner og tager en time, så den offentlige transport kunne være bedre, siger Malene Møller Jørgensen, og tilføjer at afstanden til Haverslev ikke er længere, end at de unge snupper cyklen for at få noget fastfood. Om vinteren, eller i blæst og regn, ville en hurtig og hyppig busforbindelse dog være god at have.

Når først man er kommet til Suldrup, kan man hurtigt blive en del af det aktive lokalsamfund.

- Det kræver, at man vil det, men så bliver folk også hurtigt lukket ind. Og, det kan være lidt svært at finde frivillige nok til foreningerne, så absolut alle er velkomne. Vi arbejder godt sammen på tværs af foreninger i byen, og Rebild Kommune er en okay medspiller. Kommunen gav f.eks. tilladelse til at opføre en hytte nede ved søen, uden at vi skulle gøre en hel masse ved jorden. De stolede på, at vi gjorde det godt og skånsomt for miljøet, og det gjorde vi selvfølgelig også, for vi passer på vores by, siger Malene Møller Jørgensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"