Taekwondostævne i Skørping

Tirsdag, 10/03/2009 13:56

SKØRPING:Det var Rebild Taekwondo Klub som holdt træningsstævne med 75 deltagere i alderen fra 3 til 55 år. Deltagerne kom fra klubberne i Rebild, Skive, Hjørring og Aalborg. Der blev givet undervisning og trænet, og der blev arrangeret kampe for de deltagere, der havde lyst og mod på at prøve kræfter.
Rebild Taekwondo Klub har kun eksisteret i fem år, men har allerede vokset sig stor. I dag er der 82 aktive, fortæller formanden, Kenneth Brink.
Ved stævnet var der mange meget små kæmpere med – helt ned til tre år. Og de havde naturligvis deres mor eller far med.
-Faktisk er taekwondo et godt alternativ til mor/barn gymnastik, siger Kenneth Brink og fortæller, at der i træningen bliver lagt vægt på at lære børnene at koncentrere sig, at lytte og tage mod en besked, at sidde stille, men også at råbe og skrige på kommando.
-De skal have lov at brænde al krudtet af. De skal sparke og slå, når de er til træning, men ikke derhjemme, siger han.
Børnene får opøvet selvkontrol og selvbeherskelse, og slag og spark må kun markeres.
En af forældrene var Signe Lindstrøm fra Aalborg.
-Min datter Alvilda på seks år begyndte at gå til taekwondo i efteråret, så det er første gang, jeg er med til et stævne. Jeg går ikke selv til taekwondo, men jeg kunne da godt blive fristet, siger Signe Lindstrøm, som er musikterapeut og med i bandet ”Nordlys”. Hun havde naturligvis sin guitar med til Skørping, og de små børn flokkedes om hende, når hun gav et nummer, de kunne synge med på.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"