Thermo Nova flytter produktionen til Aars

Af Ture Damtoft, Mandag, 03/04/2023 09:00

AARS: Firmaet Thermo Nova har besluttet at flytte hele produktionen af varmepumper til Aars.

Det sker kort tid efter, at Solar købte 51 pct. af firmaet fra de to grundlæggere Mads Hougaard og Steen Fristrup, der grundlagde Thermo Nova i 2016.

Thermo Nova udvikler og leverer en ny type modulopbyggede varmepumper, der giver mulighed for store og energieffektive varmeløsninger specielt i industrien.

- I ThermoNova oplever vi stor interesse for vores unikke løsninger også uden for landets grænser. Solar har stor erfaring med at markedsføre, sælge og distribuere klima- og energiløsninger i Danmark, Sverige, Norge, Holland og Polen og derfor giver dette partnerskab os mulighed for at accelerere vores vækst også uden for Danmarks grænser, siger Mads Hougaard.

Årsagen til at flytte til Aars er naturligvis, at der er plads nok i hallerne på Nordvestvej - også plads til at udvide.

Cirka 4300 kvm. har firmaet lejet, og der er overtagelse af lejemålet 1. maj, men der går yderligere nogle måneder, inden produktionen begynder.

Når den gør, skal de nuværende 15 mand i Nibe begynde på en ny arbejdsplads sammen med omkring 10 andre, som Thermo Nova udvider arbejdsstyrken med.

- Det er alt fra ingeniører, elektrikere, VVS uddannede og ufaglærte. De skal have hænderne godt skruet på, og så giver vi dem en grundig oplæring. Det er serie-producerede enheder og ikke et samlebånd, og det er varierede opgaver, hvor man også skal bruge hovedet, siger Mads Hougaard.

Ambitionen er at nå op på 20-25 producerede enheder om ugen til kunderne, som indtil nu har været danske i 99 pct. af salgene.

Udvidelsen til hele Skandinavien og længere ud er Mads Hougaard overbevist om vil lykkes - men produktionen skal derfor også forøges, og det giver altså både flere og nye arbejdspladser til Aars og Vesthimmerlands Kommune.

- Vi vil gerne have nogen, som bor lokalt, for vi vil gerne have, at de arbejder hos os i lang tid. Det bliver nok 10 merer over det næste års tid, og finder vi de rigtige, kan de være med i vores industrialiserings proces i de nye haller i Aars, hvor vi skal have bygget produktionen op og sætte ekstra skub i den grønne omstilling hos både små og store virksomheder, siger Mads Hougaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"