Tidens Kunst og byjubilæum i Aars

Af Ture Damtoft, Søndag, 16/02/2020 12:35

AARS: Kimbrernes Y's Mens Club har igen fået indrettet Messecenter Vesthimmerland til at kunne tage imod 86 forskellige kunstnere og omkring 2000 besøgende til Tidens Kunst.

I år er den tre-dages udstilling i samarbejde med Aars 150 års Byjubilæum, men det er nu ikke jubilæet, de mange besøgende taler om.

Det er - naturligvis - kunsten, der er så mangfoldig, at der er noget for både nykommerne og de mere kyndige.

En af udstillerne er Jens Josefsen fra Silkeborg, der med maleriet "Skæringsdag" af sig selv bærende på en enorm byrde og med en mørk sky hængende over sig tog inspiration i sin egen kræft sygdom.

- Jeg slæbte rundt på alt det skidt der, alle bekymringerne om man kommer igennem det og om dem, som står en nær. Skyen er jo nok en atombombe sky for at vise alt det uventede, der kan ramme os og true os på livet, fortæller Jens Josefsen om maleriet, der oprindeligt kun var malet i en dystre mørkeblå-grålige skygger.

Men nederst er der senere tilføjet farvestrålende røde sommerfugle, for kunstneren er på vej igennem kræften og ville have noget livsglæde med.

Han er en af mange kunstnere, som er kommet fra det meste af Jylland og nogle få længere væk.

Men, de lokale kunstnere fylder også godt.

Som Karin Hermansen fra Haverslev, der begyndte at male for 45 år siden og har været med på utallige udstillinger i kunstforeninger i hele landet og især landsdelen.

- Jeg har altid tegnet og malet, og begyndte da jeg ikke kunne finde arbejde for 45 år siden. Så begyndte jeg at tage kurser, og i dag underviser jeg selv, fortæller den efterhånden 80-årige maler og kunsthåndværker.

Der er stadig nogle timer til at komme på kunstoplevelse og lade sig imponere af de mange forskellige stilarter, spraglede farver, smukke skulpturer og usædvanlige teknikker.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"