Tidens Kunst vist frem i Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Lørdag, 16/02/2019 12:36

VESTHIMMERLAND: Det summede af liv og afslappet kunstnerisk atmosfære til nordjyllands største kunstmesse, Tidens Kunst, i messecenteret i Aars i weekenden.

Med lige under 2000 besøgende ved de 87 stande kunne formanden for arrangørerne gøre status over en vellykket messe.

- Bortset fra vablerne i fødderne er det veloverstået, griner Knud Erik Christensen, der har travet mange kilometer i messehallen for at tale med alle udstillerne og mange af gæsterne. Og han hørte udelukkende positive kommentarer og gode ideer.

- På vores rundtur til udstillerne fik vi stort set kun ros, og vi skal også rose den anden vej. Vi fik udsolgt i vores tombola og måtte spørge om ekstra donationer fra kunstnerne. Vi var ligefrem nødt til at sige stop, så mange ville donere en ekstra-gevinst. Det var flot. Vi fik også nogle ideer, som vi kan arbejde videre med, og så må vi se, om de kan lade sig gøre, siger Knud Erik Christensen, formand for udvalget der arrangerer Tidens Kunst for Kimbrernes Y's Mens Club Aars.

En af de 87 udstillere var Mona Hering fra Aars, der igen havde skabt et maleri med et helt lokalt motiv. Kimbrermuren med julelys.

- Der er flere, som har taget billeder af det, og så får vi os et grin. Sidste år malede jeg Danmarks Grimmeste Juletræ, og nu må vi se, hvad der sker i år, og om Aars kommer på Danmarkskortet igen, siger Mona Hering, der har malet i over 40 år og i øvrigt har åbent hus i sit galleri i Aars til påske.

En anden tilfreds udstiller var Linna Grøn fra Nørager, der deltog på en messe for første gang og fik solgt et enkelt af hendes fotografier.

- Det gik helt fantastisk. Der var masser af positive mennesker, og jeg har fået mange gode kontakter. Og så blev jeg spurgt af Kig Ind, om jeg vil udstille hos dem. Det har jeg selvfølgelig sagt ja til, siger Linna Grøn, der tidligere har haft sine fotografier udstillet i London, Newcastle og Plymouth.

Der var faktisk ikke en eneste dråbe malurt i bægeret hos hverken udstillerne, arrangørerne eller Messecenter Vesthimmerland.

- Tidens Kunst klarer det hele selv, og de gør det rigtig godt. Når vores arrangører er tilfredse, er vi også tilfredse, siger direktør i messecenteret, Brian Otte.

Antallet af besøgende er en stigning på omkring 10 procent i forhold til året før, så der kommer helt sikkert endnu en Tidens Kunst messe igen i 2020.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"