Tilbage fra de døde:En perfekt uge for håndbolddamer i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 09/03/2022 07:30

HÅNDBOLD:

2. division damer, Aars Håndboldklub - Skive Forenede Håndboldklubber

26 - 25 (14 - 11)

HÅNDBOLD: Fire kampe, fire sejre til Aars Håndboldklubs 2. divisions damer.

For nogle uger siden, da de lod til at være forankret til bundpladsen i tabellen og døde i 2. division, var der nok ikke mange, der troede på den type præstationer, som pigerne har leveret over lige godt en uge.

Men en af dem var træner Andreas Krebs.

Trods den ene stolpe-ud for Aars og stolpe-ind for modstanderne efter den anden kamp fortsatte han med at tro på det.

Og for lidt over et par måneder siden fik han en ny kompagnon i assistent-træner Michael Svenstrup.

Sammen med spillerne har de fået udviklet spillet, og med de fire sejre i træk må de siges at være kommet ud af den lange mørke tunnel, og lyset for enden var dagslys og ikke et modkørende tog.

En kæmpe fight

Første sejr var 24-23 over Thy sidste søndag. Så 28-23 over Ikast tirsdag, 20-18 på udebane mod Holstebro torsdag og endelig et-måls sejren på 26-25 over Skive søndag.En kamp hvor Aars igen måtte kæmpe for sejren.

- Skive har et godt hold, og vi vidste det ville blive en svær kamp, også fordi vi havde spillet tre kampe indenfor så kort tid. Vi lykkedes rigtig godt defensivt. Selvom vi hurtigt kommer bagude med 3-1 arbejder vi os bare ind i kampen og kan gå til pause med en tre-måls føring. I 2. halvleg kommer vi foran 24-19 med 12 minutter igen, og så gik vi i stå. Med fire minutter igen stod der 24-24, og vi scorer med 20 sekunder igen til 26-25. Det var en kæmpe fight fra pigerne, siger en meget glad Andreas Krebs.

Med de fire sejre ligger Aars på den gode side af den onde nedrykningsstreg - og de to eller tre kampe flere spillet end holdene under skal bare lige nævnes med ikke dvæles ved her.

For fortsætter spillerne med at vise kampgejst, mod, initiativ og sammenspil, tror trænerne fuldt og fast på, at resultaterne ikke kan undgå at komme, og Aars damerne spiller også 2. division næste år.

- Vi er lykkedes med at få sat en defensiv sammen, som fungerer rigtig fint. Vi får presset modstanderne og kommer til at styre lidt, hvor der kommer afslutninger fra. Den stærke defensiv giver også noget energi fremad i banen, som vi gør god brug af i angrebet. Så er der nogle spillere, som er begyndt at melde sig mere ind. Jo flere der har mod på afslutninger og individuelle aktioner, jo sværere bliver vi også at dække op for. Så bliver der f.eks. mere plads til vores fløjspillere, som har lavet rigtig mange mål i den her uge. Og så bare stor ros til fighterviljen og holdindsatsen over hele linjen. I de seneste to kampe, kunne man godt se, vi begyndte at hænge lidt energimæssigt. Især mod Holstebro. Der skulle graves dybt efter det, og når man holder sig til konceptet, så lykkes det, og det er sgu fedt at se, siger Andreas Krebs.

Sådan lidt uvirkeligt

Næste kamp er mod Ikast på udebane fredag.

- Det er en svære kamp mod et ungt hold, der har måske rækkens bedste bagspiller. De har brugt 24 forskellige spillere i sæsonen, så det er svært at forberede sig. Vi tror på tingene, holder os til konceptet med det kompakte forsvar og kigger en kamp frem af gangen. Puljen er svær at tyde, og vi er langt fra sikre endnu. Så det er bare at fortsætte det gode arbejde og kæmpe for det, siger Andreas Krebs, der godt vil indrømme, at han heller ikke selv helt havde troet på otte point af otte mulige i træk.

- Det er sådan lidt uvirkeligt, siger han og trækker alligevel i land.

- Og så alligevel ikke. Vi har leveret nogle gode præstationer, hvor vi bare ikke har fået point. Men efter sejren over Thy har vi fået lidt mere tro på tingene. Lige pludselig er det os, der får stolpe ind og tager pointene, og det giver bare endnu mod og tro på tingene, siger Andreas Krebs. Målscorere for Aars mod Skive: Malou Neve, Julie Poulsen 6 mål; Cecilie Houmøller, Pernille Søgaard 3; Emma-Kristine Jespersen, Maria Christensen, Maria Brandt 2, Line Lysdahl, Mathilde Lassen 1.

Målvogter Anna Rosbjerg havde 17 redninger og en redningsprocent på 40.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"