Traktorer og nullermænd i Aars

Af Ture Damtoft, Lørdag, 28/01/2023 11:52

AARS: Udstillingen af veterantraktorer i Aars lørdag og søndag tiltrak omkring 2000 gæster, inden der var gået to timer.

Det er 11. gang udstillingen holdes, og igen er der helt fyldt i hallerne med traktorer i alle aldre og næsten også størrelser.

De fjernstyrede modeller, som pløjer på et bord med sand, var især populære hos de mindste i publikum.

Traktorerne i fuld størrelse var naturligvis hovedattrraktionen for gæsterne, der kan beundre alle mærker af traktorer, som har kørt i Danmark fra 1920erne og frem til omkring 1980 - og et par enkelte nye har også fået lov at snige sig med.

Åbningstalen blev holdt af digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V), der kom ind på både udviklingen i landbruget fra dengang i 1923, da den første traktor kom ud på markerne, og udviklingen med ligestilling og fik et lille tilsigtet grin fra publikum.

- Politimand, brandmand, plovmand og selv nullermænd. Der er lang tradition for, at det er mandefag. 94 pct. af landmænd er mænd, men det går fremad. De seneste 10 år er 10 pct. af nye landmænd kvinder, og på landbrugsskolerne er der 30 pct. kvindelige studerende, sagde Marie Bjerre om den udvikling i landbruget og fortsatte med det digitale.

- Der er stor grad af digitalisering i det danske landbrug med f.eks. indsamling af date til styring af bedrifter eller markovervågning. Vi skal udbygge vores digitale kompetencer for at styrke vores konkurrenceevne og det danske landbrug. Altsammen med både kvinder og mænd for jeg ser diversitet som en styrke, sagde Marie Bjerre, takkkede for invitationen og tog imod blomster og gave inden hun gav sine to døtre et knus.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"