Travlhed på museet i Aars trods Corona

Af Ture Damtoft, Onsdag, 10/03/2021 07:00

Personalet håber, at kunne åbne for publikum 5. april

AARS: Mens Corona-pandemien holder verden i skak, vokser længslen efter at kunne vende tilbage til mere almindelige tilstande med fællesskaber og samvær.

Også på Vesthimmerlands Museum i Aars, der har udviklet sig til et møderum med mange forskellige platforme.

- Håbet om en åbning 28. februar kunne desværre ikke indfries. Nu må vi satse på en ny åbningsdato 5. april. Selvom udstillingerne skal holdes lukkede, er der stor travlhed bag museets kulisser. Personalet gennemfører arkæologiske undersøgelser, indsamler og registrerer genstande og viden, arbejder med forskningsprojekter, udvikler projekter og planlægger formidlingstiltag, siger museumsdirektør Broder Berg.

Broder Berg, det øvrige personale og alle frivillige håber, at Kulturarvsmåneden, der traditionen tro igen vil blive tilrettelagt til afvikling i juni, kan afvikles. Det bliver bl.a. med en gratis tur med kultur- og naturfortællinger i De Himmerlandske Heder.

Indtil da bliver de fleste foredrag og rundvisninger flyttet ud på de digitale medier.

På Stenaldercenter Ertebølle arbejdes intenst med at give planterne en stemme. Arbejdet indgår i et forskningsprojekt, som er støttet af Velux Fonden, og har til formål at give centerets besøgende et indblik i planternes lange og spændende historie.

Arbejdet er stadig i gang, men i år vil gæsterne kunne møde alt fra et surt afbrændt træ til en syngende brombærplante.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"