Udspringere med fuld fart til DM i Canopy hos faldskærmsklubben

Af Ture Damtoft, Onsdag, 04/09/2019 07:00

NJFK fik en medaljetager i den sammenlagte stilling efter to dages udspring over Himmerland

FALDSKÆRMSUDSPRING: Luften over Himmerland var igen fyldt med faldskærmsudspringere, da Nordjysk Faldskærmsklub (NJFK) fredag og lørdag var vært for Danmarksmesterskaberne for anden gang på en måned.

- Det forløb godt begge dage. Vinden var lidt for hård på nogle spring, men vi fik afviklet afdelingerne planmæssigt, fortæller formand for NJFK, Søren S. Due-Hansen.

Med omkring 100 kilometer i timen kom udspringerne ned mod banen til distance-disciplinen, og avisens udsendte fik et vink med en vognstang om at komme af vejen.

Første springer, der skulle fotograferes, kom dårligt ind på banen og trak ud til siden cirka to meter fra fotografen - når man så hører vindsuset og nærmest ikke når at reagere, forstår man godt det kan gå galt.

Et brækket ben under konkurrencen om fredagen var heldigvis den værste skade under stævnet. At de lander i grus, hvis distancen ikke er lang nok, tager udspringerne som det.

- Det gør lidt ondt, men det er bedre end sand, som bliver hårdere og hårdere. Men selvfølgelig går man efter at lande på græsset, siger Søren Due.

Faldskærmsklubben FDK fra Lolland havde fløjet deres Cessna Grand Caravan over, så der var plads til 18 udspringere af gangen. Fra 1500 meters højde åbnede de små faldskærme sig og dalede ned mod banen på Vesthimmerlands Flyveplads.

- De flyver med mindre skærme for at få mere fart på. Jeg har selv en 150 kvadratfod (ca. 14 m2) skærm, og det er fint for mig. Deltagerne her har en skærm på 65-80 kvadratfod, og det kræver meget øvelse. For at kunne begynde at deltage i konkurrencer, skal man have mindst 500 spring og lært en masse teknik, så det er ikke for nybegyndere, siger Søren Due.

De lokale helt viste flaget og lå længe til topplaceringer, men det er de små marginalers sport. Ét dårligt spring i de ni runder er lig med nul chance for at vinde.

I A-rækken vandt NJFK ved Claus Lisberg en 3. plads, og i C-rækken en 1. plads ved Cornelius Corneliussön.

- Det var et rigtig godt stævne, især at vejret var fint, så vi kunne få det afviklet over to dage. Der var lidt omspring og et par protester over dedømmelse, men vi blev færdige tidligt aften lørdag. At NJFK fik topplaceringer er selvfølgelig rigtig godt, men det vigtigste var en vellykket konkurrence. Alle opmuntrer hinanden, for de ved godt, hvor svært det egentlig er, siger Søren S. Due-Hansen.

 

 

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"