Ukrainske børn fik en god og rolig uge i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 10/07/2024 08:00

AARS: 55 ukrainske børn har fået en rolig uge i Aars, mens de var indlogeret på skolehjemmet ved HEG.

Børnene i alderen 7 til 13 år har alle mistet deres far i krigen i Ukraine, og en af dem endda begge forældre.

De kom til Danmark med bus og fire frivillige.

- En af dem er en 65-årig bedstemor til en af drengene på otte år, som har mistet begge forældre.

Han kunne ikke få lov at komme til Danmark uden sin værge, fortæller Olga Brun, der har været tovholder for sommerlejren for de ukrainske børn.

Det er den fjerde sommerlejr hun og Vasilij Petrov har arrangeret for ukrainske børn siden 2014, da Rusland annekterede Krim halvøen og der udbrød til tider regulær borgerkrig i den østlige del af Ukraine, og det er den anden sommerlejr for børn siden invasionen.- Børnene får en god oplevelse og kommer lidt væk fra det liv i Ukraine, som kan være svært.

Her i Danmark kan de være mere rolige og bare have det sjovt. Vi havde dem med i Randers Regnskov og Leos Legeland i Aalborg og Aars Svømmehal, hvor Aars Handel havde hjulpet os til at få gratis billetter. De havde det så sjovt sammen, siger Olga Brun.

I Aars Svømmehal var vipperne i konstant brug til det ene udspring efter det andet, og børnene have nogle gode timer i det våde vand.

Bagefter var der frokost, og maden var sponsoreret af Madbanken Vesthimmerland, endnu en af støtterne bag arrangementet, og en af dem skal fremhæver, mener Olga Brun.

- Det er Ruth Svendsen fra Skarp Salling.

Hun havde strikket 55 bamser, så de kunne få en hver, og gennem årene har hun strikket tæpper, strømper og huer til babyer, som vi har sendt til Ukraine. Det er så flot gjort, og vi er meget taknemmelige både overfor hende og alle de andre, som har hjulpet, siger Olga Brun.

Pengene til sommerlejrene er hun selv med til at få ind gennem en lang række af aktiviteter.

Hun har f.eks. lavet mad til 200 mennesker til et arrangement, serveret øl på promenaden i Aalborg og så kommer der også penge fra fonde, hun sender ansøgninger til.

- Mange vil gerne hjælpe, og nu begynder arbejdet med at skaffe penge til den næste sommerlejr.

Jeg håber selvfølgelig at krigen slutter inden næste år, men der vil stadig være mange børn, som har mistet deres far i krigen, eller måske begge forældre i et luftangreb, siger Olga Brun.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"