Var prøveskole for hele Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Onsdag, 29/01/2020 09:00

VESTHIMMERLAND: Der skulle være nogen til at teste AULA, inden det blev lanceret.

I Vesthimmerland faldt valget på skolerne i Løgstør og Aalestrup, og på sidstnævnte kan man ikke genkende billedet om et system med store mangler, som der har været skrevet meget om siden lanceringen i august 2019.

- Aula er en klar forbedring. Det er nemmere at overskue og lige til at gå til, siger Susanne Bøg.

Hun er næstformand i skolebestyrelsen for Aalestrup Skole og ikke mindst forælder til de tre børn Villads, Sophia og Freya.

Som enhver anden travl børnefamilie vil hun gerne have et så overskueligt system som muligt for at kunne følge med i børnenes skolegang, og det, synes hun, har hun fået med Aula, der afløste det noget så udskældte Forældreintra.

Især antallet af beskeder er faldet - og nu får hun kun notifikationer, som er relevante for hendes børn eller fra de grupper, hun selv har valgt at melde sig ind i.

- Vi bruger det hver dag om morgenen og igen om eftermiddagen. Vi kører lige igennem, hvad børnene har for, og det er også her, man får besked, hvis der mangler noget - men det gør der selvfølgelig ikke med mine børn, griner Susanne Bøg på viceleder Brian Svendsens kontor, hvor børnene Villads og Sophia ser deres snit til at snuppe lidt chokolade, der står på bordet, mens de voksne snakker Aula.

Gode til at lytte

Hverken hun ellers Brian Svendsen kan genkende det billede, som er blevet tegnet af Aula. At der skulle være store problemer, og at det skulle være for svært at arbejde med. Men, begge to medgiver, at der har været lidt vanskeligheder i begyndelsen.

- Det skal man jo forvente, men jeg synes, udviklerne er gode til at lytte og rette op på de problemer, som vi fortæller dem om, siger Brian Svendsen, der har arbejdet med Aula et års tid længere end de fleste. Aalestrup Skole var og er nemlig forsøgsskole og har derfor været med i processen med at udviklet Aula.

- Jeg er begejstret over, at det kører på mobilen, for det er den, langt de fleste forældre bruger. Udviklerne skal have ros, og vi er jo stadig i opstartsfasen. Fra vores side mangler overblikket, fordi det er personligt målrettet. Det arbejdes der på for lærernes og skoleledernes behov. Kalenderen synkroniserer heller ikke med f.eks. Outlook, så vi skal hele tiden følge to kalendere, og så må de gerne forbedre lay-outet også, siger Brian Svendsen, der roser samarbejdet med Vesthimmerlands Kommune, som han rapporterer udfordringerne med systemet til.

Ekstra funktioner

Et andet behov er at kunne følge med i elevernes fravær. Det er ikke muligt i Aula, og for at kunne det skal der tilkøbes dyre ekstra funktioner.

- Skal man følge sygdom og fravær, skal det tilkøbes. Aula er jo kun en del af de digitale hjælpemidler, som der blev lagt op til at bruge flere af med Folkeskolereformen. Vi bruger Gyldendal til digitale læremidler og kører ugeplaner, årsplaner og faglige forløb på en læringsplan, og Aula er så et tredje ben, som understøtter kommunikationen til forældrene. Det er et udviklingsarbejde, og der bruger jeg Susanne lidt og også omvendt. Vi har nærmest ingen indflydelse på selve udviklingsarbejdet, men jeg synes, de er lydhøre, selvom de gerne måtte få styr på kalenderen så hurtigt som muligt, siger Brian Svendsen, der er helt enig med Susanne Bøg i, at kritikken af Aula har været lidt for voldsom.

- Der er ikke en masse snak blandt os forældre om, at det ikke virker, og det ville der have været, hvis det var tilfældet. Problemerne har været meget pustet op i medierne, men det er ”bare” lidt et spørgsmål om at skulle lære noget nyt, og hver enkelts tilgang til at sætte sig ind i det, siger Susanne Bøg.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"