Varm julegave til Aars Fjernvarmes forbrugere: Kun lille stigning i Aars, Suldrup, Haverslev og Hornum

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 21/12/2022 09:00

AARS: Mange familier frygter for varmeregningen i denne tid. Men fjernvarmeforbrugerne i Aars, Suldrup, Haverslev og Hornum får en varm julegave. Aars Fjernvarme som forsyner de fire byer, har nemlig meldt ud, at varmeprisen kun stiger beskedent i det kommende år.

Aars Fjernvarmes bestyrelse har netop fastsat prisen for 2023. Prisen stiger med godt fire procent for det, der i fjernvarmebranchen kaldes et standardhus. Det betyder en stigning fra 10.517 kr. til 10.970 kr. incl. moms. I standardhuset regnes med et varmeforbrug på 18,1 MWh/år. Prisen på varme stiger således fra 425 kr. til 450 kr. incl. moms pr. MWh, mens øvrige gebyrer er fastsat uændrede.

- Stigningen skyldes kraftige prisstigninger på vore spidslastbrændsler, herunder naturgas og træpiller samt flere usikre faktorer. En af de væsentlige er vigende affaldsmængder på grund af øget udsortering, mistede affaldsmængder fra Rebild Kommune, samt problemer omkring importeret affald, siger bestyrelsesformand, arkitekt Svend Andersen, Aars.

Et andet af de usikre forhold er priserne på el-markedet. I 2022 har elpriserne været høje, og det øgede Aars Fjernvarmes indtægter ved salg af el, men har også givet store omkostninger til drift af anlægget. 

Svend Anderfsen siger, at skulle det vise sig at forholdene udvikler sig positivt, så er der mulighed for at nedsætte varmeprisen senere på året.

Men bestyrelsen og ledelsen anser prisstigningen på fire pct. for acceptabel under hensyntagen til de generelle prisstigninger i samfundet.

Der er i øvrigt mulighed for at begrænse prisstigningen til to procent ved at betale acontobeløb for hele året inden 1. februar.