Vesthimmerland ønsker ”Made in Denmark” i tre år

Af Torsten Hansen, Onsdag, 19/12/2018 09:04

Det er en kæmpe omvæltning i livet at blive borgmester, siger Per Bach Laursen som afslutning på året

AARS: At begynde på et nyt job er altid en stor ændring i livet. Men at gå fra at være landmand til at blive borgmester og dermed allemandseje betegner borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, ikke overraskende som en kæmpe omvæltning i livet.- Der var ikke noget der kom bag på mig. Men det har krævet store udfordringer, blandt andet skulle jeg finde en driftsleder til gården hjemme i Overlade, siger Per Bach Laursen.

Der har siden været god brug for driftslederen, fordi borgmesteren har været særdeles aktiv i det forløbne år, og der er ingen planer om at reducere arbejdsindsatsen.

- Jeg har taget et nyt tiltag til det nye år. Jeg vil indbyde alle tidligere borgmestre i de fire gamle kommuner til en snak. Jeg tror at der kan komme mange spændende tanker på bordet, siger Per Bach Laursen.

Et andet sted der vil blive sat ekstra ind kommunalt er omkring golfturneringen Made in Denmark.

- Vi får turneringen tilbage i 2019, men vi satser på at få den tre gange. Vi arbejder derfor på at lave aftaler med firmaer, og vi er også langt fremme med en samarbejdsaftale med Viborg Kommune som har sat sig for at deltage. Der er i den forbindelse også en god aftale med et større firma fra Viborg på vej, fastslår borgmesteren.

- Derfor begynder vi nu at tro på tre år, fortsætter han.

Aktivt år

I løbet af 2018 har Per Bach Laursen og byrådet haft mange ting i gang, og der er færdiggjort en del anlægsarbejder.

- Året begyndte rigtig godt. Jeg havde kun været på posten i 17 dage før jeg fik at vide, at der kom 24 statslige arbejdspladser til Løgstør, fortæller borgmesteren med et stort smil.

Der fulgte flere gode ting, og selvfølgelig også noget der var mindre godt.

2018 blev året, hvor Aars Ringvej blev endeligt indviet.

- Vi kan mærke, at nu begynder den at virke på trafikmønstret. Men først når den er inde på alle GPSer, så blive det rigtig godt. Vi har i øvrigt fået lidt kritik af, at den gamle vej fra ringvejen til Aars er blevet omdøbt til Gl. Roldvej. Flere ville gerne have haft navnet Gundestrupgårdvej, bemærker Per Bach Laursen.

I Gedsted, Hornum og Ranum er der gennemført byfornyelse. Særligt en ting har i den sammenhæng skabt opmærksomhed, det er siloen i Gedsted.- Kunstværket på siloen har virkelig taget kegler. Det er blevet omtalt landsdækkende og sågar udenlands, understreger borgmesteren.

- De næste tiltag i byfornyelsesretningen forestiller jeg mig vil blive, hvor nogle mindre byer forsøger at arbejde sammen. Det kunne være som Ådalsbyerne Blære, Vegger med mere, tænker jeg.

Borgmesteren kom også omkring det kommende ungemiljø i Aars, indvielsen af Lille Madsens Hus i Aars, arbejdet med at etablere Sundheds Hus i Aalestrup og Farsø, Galgehøj udstykningen i Aars og arbejdet med at vurdere, hvilket turismesamarbejde kommunen skal indgå i. Lige nu arbejdes der hen i retning af en Himmerlands model, men andet kan komme på bane.