Vesthimmerland: Ny erhvervsforening stifter sig selv mandag

Af Ture Damtoft, Onsdag, 08/02/2023 08:30

AARS: På mandag, 13. februar bliver Foreningen Erhverv Væksthimmerland en realitet, når der holdes stiftende generalforsamling på Gundestrupgaard ved Aars.

Vesthimmerlands Kommune overtog Gundestrupgaard ved nytårsskiftet.

Ejendommen er nu ved at blive indrettet til lokaler for den nye erhvervsforening, der får til huse i kommunens største by og centralt i Vesthimmerland.

Til generalforsamlingen er der besøg af digitaliserings- og ligestillingsminister, Marie Bjerre, folketingsmedlem for Venstre i Himmerlandskredsen, der holder et oplæg.

Hun har sat sig ambitiøse mål om at fremme digital transformation i Danmark ved bl.a. at fokusere på digitalisering og grøn omstilling; digital vækst i danske virksomheder samt inklusion, ansvarlighed og cybersikkerhed.

Efterfølgende vil borgmester Per Bach Laursen holde oplæg om investeringen i Gundestrupgaard og de muligheder, det giver for erhvervsudvikling i Vesthimmerland.

- Vi har valgt at skyde den nye forening godt fra start og har været heldige at få Marie Bjerre til at komme og holde oplæg i Vesthimmerland. Samtidig glæder vi os til, at Per Bach Laursen vil præsentere de nye muligheder med én fælles indgang for erhvervslivet, som Gundestrupgaard kan tilbyde. Vi ser frem til vise Gundestrupgaard frem og er glade for, at Vesthimmerlands Kommune har tilbudt at lægge rammer til arrangementet, siger formand for bestyrelsen i Foreningen Erhverv Væksthimmerland, Henrik Christensen.

Sammen med et rekrutteringsbureau er han med i ansættelsesforløbet af den næste erhvervschef.

- Der er et ret stort ansøgerfelt, og jeg er positivt overrasket over antallet af stærke kandidater, der vil Vesthimmerland. Vi er tæt på at have identificeret den håndfuld kandidater, vi tager ind til den første samtale og håber på en afklaring inden udgangen af februar, siger Henrik Christensen.

Sammenlægningen af erhvervsrådene er blevet besluttet i de hidtil fire separate råd og efter grundig information til de eksisterende medlemmer.

Foreningen skal som lokal interesseorganisation sikre, at erhvervslivet bliver hørt, og at Vesthimmerland kan tilbyde de bedste vilkår for at drive virksomhed.

Den første siddende bestyrelse er blevet udpeget af de tidligere erhvervsråd og med medlemmer fra alle fire områder.

Deltag gerne i meningsmålingen om bestyrelsessammensætningen på Aars Avis' Facebook side!

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"