Vesthimmerlands Kommune må låne 13 mio. kr. ekstra

Af Torsten Hansen, Fredag, 15/05/2020 13:20

Men det er ikke sikkert, at kommunen gør brug af det

VESTHIMMERLAND: Da det kom frem, at kommunerne gerne måtte fremrykke anlægsinvesteringer fra 2021 til 2020 besluttede byrådet i Vesthimmerland, at de ville de gøre. I den forbindelse ansøgte de Social- og Indenrigsministeriet om en låneramme på 20 mio. kroner.

Nu har Social- og Indenrigsministeriet givet 17 kommuner mulighed for at optage lån. Rebild og Vesthimmerlands kommuner er blandt de 17. Rebild Kommune må låne 16 mio. kr. og Vesthimmerlands Kommune har fået lov til at låne 13. mio. kr.

- Vi har sagt ja til muligheden, men endnu ikke optaget noget lån. Vi har helt frem til december i år, før vi skal sige, om vi ønsker at gøre brug af muligheden eller lade være, forklarer borgmester Per Bach Laursen (V).

Siden ansøgningen blev sendt har kommunen bedt Erhverv Væksthimmerland om at spørge de lokale virksomheder, hvordan ordrebøgerne ser ud. Her har det vist sig, at ordrebøgerne har det rimelig godt i 2020, men flere er lidt bekymret for 2021.

- På det seneste Økonomiudvalgsmøde besluttede vi at vente og se tiden an, og jeg tror også at Byrådet vil træffe samme beslutning. Så ind til videre klapper vi hesten omkring fremrykningen af investeringer, siger Per Bach Laursen.

Erhverv Væksthimmerland har spurgt 50 virksomheder - hvor af 20 procent har svaret. Her fremgår det, at de generelt ikke ser det nødvendigt, at kommunen fremrykker investeringer.

- Der er nogle af de adspurgte, der fremhæver, at de har ordre i bogen nu og budgetteret efter det. Derfor vil de hellere have opgaverne i 2021, siger erhvervschef Dan Skovgaard til Aars Avis.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"