Fødevareminister imponeret af Himmerlands kød

Onsdag, 16/09/2009 16:49

FARSØ: Det var det nyeste af det nyeste, som fødevareminister Eva Kjer Hansen(V) fik lejlighed til at stifte bekendtskab med, da hun i sidste uge var i Farsø for at besøge Himmerlands Kød.
Opskæringsvirksomheden, som har til huse i en del af det tidligere Farsø mejeri, har et af Europas mest moderne opskæringsanlæg. Samtidig er virksomheden også længst fremme i Danmark i udviklingen af såkaldt en ”foodtag”.       
Foodtag er et sporbarhedssystem, der følger kødet fra landmanden til forbrugeren. Himmerlands Kød skærer kødet op på en måde, så hver enkelt kødstykke kan følges fra kalven fødes til kødstykket spises.Foodtag’en er udviklet sammen med Lyngsø Systems i Aars og styres af central computer, der registrerer stregkoder og de data der er indtastet undervejs om kødet i forædlingsprocessen. Forbrugeren vil ved at indtaste den kode der står på kødets pris-etiket på internettet kunne læse alt om varen.             
- Vi er i Danmark i forvejen førende på fødevaresikkerhed, men den her virksomhed har altså taget skridtet videre, sagde fødevareminister Eva Kjer Hansen imponeret, efter at hun var blevet vist rundt i produktionshallerne.- Vort system kan følge kødet fra jord til bord - så at sige, og vi tror at det er noget forbrugerne vil gøre brug af, når de lærer at følge et stykke kød hele vejen gennem systemet på internettet, sagde adm. direktør Søren Andersen i forbindelse med rundvisningen.  Det handler om troværdighed og kvalitet. 
Om mindre end et år regner direktøren med, at Himmerlands Kød, som den første fødevarevirksomhed i Danmark, kan tilbyde forbrugerne at slå netop deres indkøbte cuvette, mørbrad eller hvilket som helt andet stykke oksekød op på internettet. Foodtag’en går så meget i detaljen, at man kan se hvornår kalven er født - og hos hvilken kvægavler, hvornår den er slagtet og såmænd også hvilken slagter der har skåret det pågældende kødstykke ud med tidsangivelse.                  
Foodtag’en – altså sporbarheden, spiller sammen med den dyrevelfærd og fødevaresikkerhed, som Himmerlands Kød også står for, som udelukkende dansk kvalitetsfødevare.
Fødevareministeren var også meget interesseret i det meget moderne opskæringsanlæg, hvor medarbejderne ud over anlæggets funktionalitet også påpegede dets skånsomhed. Ud over arbejdsrotation kan samtlige arbejdspladser indstilles individuelt til hver medarbejder, hvilket gavner et erhverv og et arbejdsmiljø, som ellers er kendt for at slide sine medarbejdere op.         
Himmerlands Kød, der kan opskære op til 40 tons kød om dagen, befinder sig allerede i dag i en større del af de danske supermarkedskæder og slagterkæder. Det dansk producerede kød afsættes for 95% vedkommende i Danmark og det er også de kvalitetsbevidste danske forbrugere, som er Himmerlands Køds målgruppe.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"