Aars - byen i Himmerlands hjerte

Lad ferien gå til Himmerland med Aars som den perfekte base! Centralt placeret midt i det hele er der kun korte afstande til alt, hvad der er værd at se i omegnen; Farsø, Trend, Rebild Bakker etc. Men Aars by har også meget at byde på...

Aars' historie er lige så gammel, som den er spændende. For ca. 2000 år siden boede de gæve Kimbrere her, og den dag i dag kendes himmerlændingene som Kimbrere. Dette kan opleves på Vesthimmerlands Museum i Aars, som rummer mere end 12.000 års arkæologi og kulturhistorie.

Byens torve er et smukt skue. De prydes af flotte kunstværker skabt af internationale anerkendte kunstnere som Per Kirkeby, Kirsten Ortwed og Poul Gernes m.fl.

Kom med på byvandring i Aars – oplev de mange flotte kunstværker og hør om byens historie ved lokale guides!
Nærmere oplysning herom fås hos Turistforeningen for Aars og Omegn v/ Peter Stenild på tlf. 20 33 38 40 eller hos Vesthimmerlands Museum.

Aars er hjemsted for verdens største permanente Per Kirkeby-udstilling med malerier, murstensskulpturer og bronzer. Du kan opleve kunst af Per Kirkeby for millioner af kroner på gader, torve og i rundkørsler, ligesom han også har haft en finger med i spillet omkring skulpturparken med observatoriet, Vesthimmerlands Gymnasium, Vesthimmerlands Museum og Musikhuset Alfa.

Derudover har Aars en skøn hovedgade med et bredt udvalg af butikker og spisesteder, hvor du finder alt, hvad hjertet begærer.

Som turist i Aars har man mulighed for at betjene sig via self-service information hos Vesthimmerlands Museum i Aars på en digital informationsskærm og et bredt udvalg af brochurer. Derudover vil der være mulighed for betjening på en udendørs digital informationsskærm ved gavlmaleriet på Kimbrertorvet.

Digital byvandring i Aars: Kunstruten – med din mobiltelefon i hånden får du mulighed for at opleve mange skønne kunstværker i Aars og få historien bag. Kunstruten giver dig et særligt indblik i udvalgte kunstværker i Aars' bybillede herunder flere af Per Kirkebys værker.
Ruten starter ved Vesthimmerlands Museum på Søndergade 44 og tager ca. 60 minutter at gå. Download StoryHunt app'en eller find ruterne på www.destinationhimmerland.dk/storyhunt    

På den gamle rådhusgrund i Aars by er der etableret 6 parkeringspladser forbeholdt autocampere. Indkørsel fra Jyllandsgade 37 og Peder Stubsvej. Parkeringspladser ligger i gåafstand til indkøbsmuligheder og hovedgaden samt tæt på andre attraktive områder.

Turistforeningen for Aars og Omegn er den lokale turistpartner, som samarbejder med Visit Vesthimmerland og varetager den lokale turismeindsats for området, herunder oplysninger om egnens seværdigheder.

Læs mere på www.destinationhimmerland.dk

Kontakt:
Turistforeningen for Aars og Omegn
v/ formand Poul Damgaard
Tlf. 22 22 25 03
E-mail: turistaars@aars.dk