Aars - byen i Himmerlands hjerte

Lad ferien gå til Himmerland med Aars som den perfekte base! Centralt placeret midt i det hele er der kun korte afstande til alt, hvad der er værd at se i omegnen; Farsø, Trend, Rebild Bakker etc. Men Aars by har også meget at byde på...

Aars' historie er lige så gammel, som den er spændende. For ca. 2000 år siden boede de gæve Kimbrere her, og den dag i dag kendes himmerlændingene som Kimbrere. Dette kan opleves på Vesthimmerlands Museum i Aars, som rummer mere end 12.000 års arkæologi og kulturhistorie.

Byens torve er et smukt skue. De prydes af flotte kunstværker skabt af internationale anerkendte kunstnere som Per Kirkeby, Kirsten Ortwed og Poul Gernes m.fl.

Aars er hjemsted for verdens største permanente Per Kirkeby-udstilling med malerier, murstensskulpturer og bronzer. Du kan opleve kunst af Per Kirkeby for millioner af kroner på gader, torve og i rundkørsler, ligesom han også har haft en finger med i spillet omkring skulpturparken med observatoriet, Vesthimmerlands Gymnasium, Vesthimmerlands Museum og Musikhuset ALFA.

Kom med på byvandring i Aars – se de mange  kunstværker og hør om byens historie!

Digital byvandring - Kunstruten: Med din mobiltelefon i hånden kan du opleve byens skønne kunstværker. Kunstruten giver dig et særligt indblik i udvalgte værker i Aars' bybillede herunder flere udført af Per Kirkeby. Ruten starter ved Vesthimmerlands Museum på Himmerlandsgade 44 (se oversigtskortet lige udenfor) og tager ca. 60 minutter at gå.
Download StoryHunt app'en eller find ruterne på www.destinationhimmerland.dk

Byvandring med lokale guides: Nærmere oplysning og aftale hos Turistforeningen for Aars og Omegn v/Peter Stenild på mobil 20 33 88 40 eller hos Vesthimmerlands Museum.

Derudover har Aars en skøn hovedgade med et bredt udvalg af butikker og spisesteder, hvor du finder alt, hvad hjertet begærer.

Som turist i Aars har man mulighed for at betjene sig via self-service information hos Vesthimmerlands Museum i Aars på en digital informationsskærm og et bredt udvalg af brochurer.

På den gamle rådhusgrund i Aars by er der etableret 6 parkeringspladser forbeholdt autocampere. Indkørsel fra Jyllandsgade 37 og Peder Stubsvej. Parkeringspladserne ligger i gåafstand til indkøbsmuligheder og hovedgaden samt tæt på andre attraktive områder.

Turistforeningen for Aars og Omegn er den lokale turistpartner, som samarbejder med Visit Vesthimmerland og varetager den lokale turismeindsats for området, herunder oplysninger om egnens seværdigheder.

Læs mere på www.destinationhimmerland.dk

Kontakt:

Turistforeningen for Aars og Omegn
v/ formand Poul Damgaard
Tlf. 22 22 25 03
E-mail: turistaars@aars.dk