1-0 til Per Frost

Tirsdag, 13/10/2015 07:29

STØVRING: Det var én af dansk musiks, i musikalsk forstand, store mænd, der torsdag den 8. oktober gav koncert i Stubhuset i Støvring. På scenen stod Per Christian Frost – eller bare Per Frost – med sine tre musikalske følgesvende gennem flere år: Peter Dencker på keyboards, Henrik Møller på bas samt Lars Daugaard på trommer.
Måske var det konkurrencen med det danske fodboldlandshold, der gjorde, at det ikke var én af de mest velbesøgte koncerter i Stubhuset, men for pokker hvor ville undertegnede dog have ærgret sig over at sidde hjemme og at have set Danmark tabe 0-1 i en højst sandsynlig kedelig fodboldlandskamp frem for at have fået oplevelsen med Per Frost og band.
Per Frost er vel nærmest en legende i dansk musik. Han har igennem årtier været en central figur i Gnags og har derudover medvirket på et hav af indspilninger med andre kunstnere som Lis Sørensen, Thomas Helmig, Poul Krebs, Søs Fenger og Sanne Salomonsen, blot for at nævne nogle få.
Han er et unikum og en virtuos på sit instrument, guitaren. Han kan i sandhed spille, så englene synger. Bakket op af sine tre musikere, som også er yderst habile på deres respektive instrumenter, blev denne torsdag aften i Stubhuset en musikalsk stor oplevelse. Frost og co. er i den grad spillet sammen, hvilket kommer til udtryk i sikkerhed, stor præcision og en fornemmelse af, at de hele tiden ved nøjagtigt, hvad hinanden gør – mundende ud i en åbenlys stor spilleglæde, der smitter ned i salen.
Til intro sagde Per Frost, at de som sådan ikke er et band med hits, og måske ved de, med hans udsagn, i virkeligheden ikke selv, hvad de har med at gøre.  Stilmæssigt måske ikke, men teknisk: I den grad. De spiller fremragende, sammen og hver for sig. Hver for sig fik de lov til at brillere i nummeret ”Cardenas Revisited”, hvor de hver især stod frem i sublime soloer.
Ja, måske kan Per Frost og band siges at lide af en stilmæssig ”forvirring”. I hvert fald blev vi denne aften via diverse Per Frosts egne kompositioner og diverse covernumre gelejdet rundt i nogle af musikkens utallige afkroge. Fra funky og fusionsagtige toner, fra ballader og numre, der kan karakteriseres som ”pop” over blues og rock’n’roll til heftig og hårdtslående rock med en lille afstikker over samba i et nyt nummer, som endnu ikke har en titel. Denne aften døbte Per Frost det ”Carla Pontis store dag”, hvor end så det kom fra. Denne torsdag kunne nummeret, med Portugals sejr over Danmark i fodbold in mente, måske passende blive kaldt ”Portuguese Night”. Dette forslag hermed være givet videre.
Men uanset om det var rock, ballader, samba eller blues sad det hele ”lige i skabet” i koncertens miks mellem covernumre og Per Frosts egne kompositioner i en vekslen mellem vokal- og instrumentalnumre. Helt klart med de instrumentale indslag som ”vindere”.  Og bedst som aftenens skribent sad og tænkte, at Per Frost måske havde glemt albummet ”Old Friend’s Back”, som i år kan fejre 25 års jubilæum, blev aftenen – efter den, ifølge bandet, ”rituelle udvandring” for at komme tilbage til ekstranumre – rundet af med netop titelnummeret fra dette album – en skøn komposition, som rigtig mange højst sandsynligt har hørt, bevidst eller ubevidst. Om ikke andet så som underlægningsmusik til diverse Tv-udsendelser. I virkeligheden måske et nummer, som Per Frost kan  kalde ”et hit”.
Således rundet af med iørefaldende og behagelige ”Old Friend’s Back” blev de fremmødte publikummer sendt hjem fra en rigtig god aften med en stor musikalsk oplevelse i bagagen. Nogle gange skal man måske i virkeligheden tage en ”chance”, turde tage til en koncert med et, for én selv, mere eller mindre ukendt navn. Der kan tit være en stor oplevelse i vente.
Skulle nogen i øvrigt have lyst til at opleve Per Frost i anden sammenhæng, så står han på scenen i Stubhuset den 21. oktober som guitarist for Anne Dorte Michelsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"