Astralis vinder deres fjerde major i Berlin

Af Ture Damtoft, Mandag, 09/09/2019 12:55

Astralis er for alvor tilbage på den absolutte verdenstop i Counter-Strike - også kaldet CS-GO.

Danskerholdet, med Andreas 'Xyp9x' Højsleth fra Aars, vandt søndag finalen i majorturneringen Starladder Major 2019 i Berlin, der er den ene af de to største årlige turneringer.

Dermed er Astralis det første hold til at vinde fire major-turneringer.

Det skete med en suveræn sejr over det kasakhstanske hold Avangar med 2-0, hvor første bane blev vundet med 16-6, mens anden bane sluttede 16-5.

Der var ikke megen spænding for neutrale fans, men for Astralis fans var det en lang festforestilling.

- Det føles fantastisk. Jeg har ingen ord. Ingen havde regnet med, at vi ville vinde, for vi har ikke spillet så godt i det her år. Men det gjorde vi, og det er helt vildt, sagde Astralis-spilleren Lukas "gla1ve" Rossander fra scenen efter kampen i Berlin til Ritzau.

Foruden æren og jublen fra de mange fremmødte Astralis-fans kunne det danske hold indløse en check på 500.000 dollar (3,4 millioner kroner) for triumfen i Berlin.

Det er Astralis' tredje major-triumf i streg.

Astralis var overlegen fra første sekund af kampen, der udspillede sig i Mercedes-Benz Arena i den tyske hovedstad, hvor der er plads til op mod 17.000 tilskuere.

De kunne se det danske hold få en fuldstændig forrygende start på den første bane, hvor Astralis kom foran 8-0, før Avangar kom på tavlen for første gang.

Modstanderne kunne intet stille op, og på anden bane var det også danskerne, der tog styringen fra start til slut.

Absolutte verdenselite

Holdet med de fem danskere Lukas "gla1ve" Rossander, Andreas "Xyp9x" Hojsleth, Peter "dupreeh" Rasmussen, Nicolai "device" Reedtz og Emil "Magisk" Reif, har blandt andet slået verdens nummer et, Team Liquid.

Astralis har selv ligget nummer et på ranglisten, og selvom den seneste sejr ikke er nok til at genindtage den plads, så var kommentatorerne ikke i tvivl om, at Astralis ligger i den absolutte verdenselite.

Siden den seneste majorsejr tilbage i begyndelsen af marts har Astralis-holdet ellers ikke kunnet ramme det vanvittige niveau, som i det meste af 2018 og begyndelsen af 2019 gjorde det tæt på uovervindeligt.

Men nu er Astralis for alvor på vej tilbage til det niveau, der i 2018 gav holdet trofæer på stribe og 24 millioner kroner i præmiepenge.

- Folk har tvivlet på os. Vi har været nede, men vi vil altid kravle op igen. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forblive på toppen, og vi vil snart være verdensettere igen, siger Lukas "gla1ve" Rossander.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"