Spar i Suldrup undgår både madspild og hamstring

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 17/03/2020 14:09

SULDRUP: Kunderne har været gode i Spar i Suldrup.

Jo, der har været udsolgt af gær, men ellers har man kunnet finde stort set alle varer.

Selvom kunderne køber stort ind, har købmand Tine Terp ikke set noget, hun vil karakterisere som hamstring.

- Der er nogle, som køber stort ind. Men, mange har jo også fået børn hjem fra efterskoler eller ungdomsuddannelser, og kunderne siger også, at de skal have lidt snoller, chips og is, når nu de skal være hjemme, siger Tine Terp.

Der var uhyre travlt de første par dage, efter statsministerens besked om lukning af skoler. Både torsdag og fredag overgik juletravlheden, men nu er aktiviteten begyndte at finde sit normale leje.

Gæren er tilbage, og brødhylderne er godt fyldt op igen. Kunderne kommer stadig, men nu er handelen spredt mere ud, og det passer købmanden udmærket.

Et andet initiativ blev sat i værk inden covid-19 krisen, men kunne næsten ikke være bedre timet.

DAGROFA, som Spar er en del af, har investeret i et nyt system med navnet "Why Waste" - hvorfor spilde i direkte oversættelse.

Alle varers udløbsdato bliver kodet ind i systemet via en terminal eller en app på mobiltelefonerne, og allerede efter et par uger kan Tine Terp se forskellen, selvom hun dog ikke har nøjagtige statistikker endnu.

- Da jeg kom til i juni sidste år, kunne jeg næsten ikke være i al det madspild og de varer, vi smed ud. Det har været meget tidskrævende i begyndelsen og har nok svaret til at gøre status halvanden gang, men det har flere fordele, siger Tine Terp.

Læs mere i Aars Avis...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"