Projekt ønsketræ i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 10/11/2021 08:30

AARS: For tredje år laver Ungdomsskolen Vesthimmerland projekt ønsketræ i samarbejde med Vesthimmerlands skoler og institutioner.

Tirsdag var de ”store” børn fra Børnehaven Mejsevej på besøg i lokalerne på HotSpot for at lave pynt og bagefter pynte årets juletræ.

Det vil i løbet af november og december også få ønskehjerter på.

Hjerter som børn og unge i kommunen kan skrive tre ønsker på, hvis økonomien er lidt stram derhjemme.

- Sidste år ønskede en dreng sig en lyskæde til jul, en pige ønskede sig gymnastiksko. Det gør lidt ondt i hjertet at se. Det er jo gaver, man tænker alle har. Julen skulle gerne være en god tid for alle, og det kan man hjælpe med ved at komme og hente et ønskehjerte, siger Tina Frost fra børnehaven.

Tovholder på projektet er Mimi Haubro fra ungdomsskolen.

Hun slår fast, at projektet er kommet for at blive.

I 2019 var der 70 ønskerhjerter, i 2020 var der 124.

Målet i år er et stort rundt men helt urealistisk nul.

- Det ville betyde, at der så ingen familier var, som havde brug for hjælp. Men vi lander nok omkring de 150 i år. Hvis man vil hjælpe, kommer man ned og henter et hjerte og køber en eller flere gaver fra de tre ønsker på hver. Bagefter kommer man med den her og med hjertet på, så vi kan se, hvem gaven er til, forklarer Mimi Haubro.

Det er på skolerne og institutionerne at forældre kan få et ønskehjerte til deres barn eller børn. Unge op til 18 år kan også henvende sig og bede om et hjerte. Familieafdelingen i Vesthimmerlands Kommune og Barnets Blå Hus sender også ansøgninger.

- Vi håber, folk igen vil støtte op om det. Det er vores hjertebarn til jul, som er kommet for at blive. Man har lyst til at tage hjerterne og købe alle gaverne selv, men heldigvis har folk i Vesthimmerland plads til andre i deres hjerter, sidste år gik nogen forgæves, siger Mimi Haubro.

Kommentarer
Lone krogh kris...

Hejsa.

Jeg har lige en forspørgelse.
Jeg har været oppe og hente et hjerte på ønsketræet. er det d. 15 Dec det skal være deroppe? senest kl ?
Samt skal man putte kvittering i pakken hvis det evt skal byttes eller beholder i navn på giver hvis det evt skal byttes så vi kan kontaktes?
Mvh
Lone Krogh Kristensen :)

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"