Årsbøger giver generationers fortælling videre

Af Ture Damtoft, Onsdag, 27/11/2019 16:18

AARS: Vesthimmerlands Museums store sal dannede onsdag, 27. november den flotte ramme om receptionen og lanceringen af årets bedte bøger om Aars og omegn.

Lokale historier der giver tusinder af års perspektiv på Vesthimmerland og former fortællingen om egnen på godt og ondt.

- Jeg plejer at oversætte kulturarv til DNA, og så er det meget nemmere at forstå. Den fortælling om Vesthimmerland og hinanden gennem tusinder af år binder os samman. Børn og unge kan få det som en del af deres identitet, og det kan måske få dem til at vende tilbage til egnen en dag, sagde Asger Andersen, fmd. for Kultur- og Fritidsudvalget, bl.a. i sin tale for de omkring 80 gæster, som var med til receptionen.

De tre nye bøger var Vesthimmerlands Museums Årbog 2019, de 11 lokalhistoriske arkivers Årsskrift 2019 og museumsinspektør og arkivleders Kim Ørsted Iversens bog om Aars Lystanlægs historie.

Han var selv tilstede og hørte de rosende ord fra først fmd. for Vesthimmerland Museums bestyrelse Per Nørgaard, så Asger Andersen og som den tredje museumsdirektør Broder Berg.

- Jeg vil sige tak til vores engagerede medarbejdere, der afdækker og formidler fortællingen om Aars og Vesthimmerland til de næste generationer. Vi skal gå lidt dybere og finde betydningen i en større kontekst. Vesthimmerlands Museum fylder 100 år næste år. 100 år hvor museets medarbejdere har arbejdet med det lokale i et bredere historisk perspektiv, sagde Broder Berg, der løftede sløret for to nye bøger; en i anledning af Aars bys 150 års jubilæum og en med de 100 bedste fortællinger og begge er planlagt til at udkommer næste november.

Per Nørgaard sendte også en tak til de mange frivillige og sponsorer, som gør udgivelserne mulige.

- De er med til at fortsætte udviklingen, og så håber vi på, at statsanerkendelsen er på plads i 2020, sagde Per Nørgaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"