1700 til 1800 unge skal til folkemøde i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 20/09/2023 08:00

AARS: Torsdag samles 1700-1800 unge fra 14 til 17 år, når der for fjerde gang holdes "Folkemøde for Unge" i Aars.

Vesthimmerlands Kommune har igen haft succes med at samle den bredest mulige vifte af firmaer og uddannelser til at fortælle om mulighederne hos dem.

Kenneth Jensen er lærer på 10. klasse centeret i Aars og medlem af styregruppen for "Folkemødet for Unge". Erfaring både fra folkemøder og arbejdet med de unge i dagligdagen siger ham, at der er stort udbytte for alle.

- De unge har en rigtig god dag. De synes, det er stort, at det kun er Vesthimmerland, som holder sådan et folkemøde, og det betyder noget for dem, at det er alle unge fra hele kommunen, som kommer, og de oplever samlingskraften. At de skal forberede noget til de tre workshops, der er med i, op til folkemødet, gør det også konkret for dem, og så går det hele op i en højere helhed på dagen. Vi har også oplevet, at de får en aftale om at besøge en virksomhed, som søger en lærling, siger Kenneth Jensen.

Rammer de unge

Han gør meget ud af at understrege, at der ikke er tale om en traditionel uddannelsesmesse, men om en dag, hvor de unge kan se de mange muligheder, der er for job og uddannelse i Vesthimmerland.

- Der er jo mange mål med sådan en dag, bl. a. at skabe kontakt mellem de unge og virksomheder og uddannelsesinstitutioner gennem en praktisk workshop og ikke gennem en 40 minutters powerpoint præsentation, siger Kenneth Jensen.

Det har taget halvandet år at forberede "Folkemødet for Unge".

- Vi holder virksomhedsaften for deltagerne. Der udveksler de ideer og udvikler workshops, så de rammer de unge. Pludselig sidder virksomheder og udvikler på "Folkemøde for Unge". Det skaber et vanvittigt godt rum, og det giver dem noget ekstra at tale med og udvikle ideer med andre virksomheder, siger Kenneth Jensen.

Som noget nyt er der valgfri workshops for de unge i år.

Alle bliver sat i en gruppe for at forberede sig til tre workshops, men der har været et udtalt ønske fra unge om at kunne besøge flere stande på dagen.

- Det har vi lyttet til og udviklet på ønsket fra både unge og virksomheder om at have en fri runde, hvor de unge selv kan vælge en workshop. Det er nok den største udvikling i 2023-udgaven. Det er jo fjerde gang, vi laver folkemøde, og vi holder fast i alle de ting, vi synes fungerer. Heldigvis fungerer det rigtig godt, og opbakningen fra virksomheder og uddannelser viser, at de også ser en værdi i at vise de unge, hvad de kan tilbyde og på den måde tiltrække arbejdskraft og studerende, siger Kenneth Jensen.

Vesthimmerlands Kommune har i år inviteret repræsentanter fra en række kommuner til at komme og opleve folkemødet.

- Det er jo fjerde gang på otte år, vi holder det. At vi har holdt liv i en proces over så lang tid, synes jeg er flot. Når man ser den måde, de unge deltager i mødet på, er det dem, som skaber mødet ved at vise interesse og deltage aktivt. Vi har inviteret politikere fra Nordjylland til at komme og deltage i år for at udbrede det her til andre egne,så de kan styrke det lokale erhvervsliv og ikke mindst erhvervsuddannelserne, siger borgmester Per Bach Laursen., Vesthimmerlands Kommune.

 

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"