Aars Tennisklub etablerer to indendørs padelbaner

Af Torsten Hansen, Mandag, 29/03/2021 09:00

Men det kræver en investering på fire mio. kroner

TENNIS: På en virtuel ekstraordinær generalforsamling fik bestyrelsen i Aars Tennisklub fuld opbakning til at gå videre med et stort projekt om padelbaner på klubbens areal.

- Padelsporten har taget Danmark med storm. Derfor har Aars Tennisklub i hele 2020 arbejdet på at få det rette projekt udviklet og beskrevet, så det passer til Vesthimmerlands Kommune og Aars by, udtaler tennisklubbens formand Jesper Hartvig Kristensen og fortsætter:

- At der virkelig sker noget indenfor padel, kan man se på baneudviklingen. Da vi gik ind i 2020, var der ca. 100 baner i Danmark. Det blev fordoblet i løbet af året. I øjeblikket er der ca. 220 baner i Danmark fordelt mellem kommercielle og foreningsbaserede baner - primært tennisklubber. Der er mange på vej – inden 2021 rinder ud, er der nok sket en fordobling igen, så hvis vi skal med på bølgen, så skal det være nu, konkluderer formanden

Aars Tennisklub har i dag en hardcourt bane, der er 30 år gammel. Da denne ellers står foran en større renovering, planlægges det, at banen nedlægges, og der i stedet bliver etableret to indendørs padelbaner på arealet, der bygges sammen med det nuværende klubhus.

Klubben vælger at gå efter to indendørsbaner, for at det skal blive en helårssport. Der er en port i bygningen, der kan lukkes op om sommeren, så man kan få en følelse af, at det er en udendørsbane, man spiller på. Med sådan en løsning gør klubben sig uafhængig af vejr og vind, så der kan spilles året rundt. Samtidig håber klubben også på, at det kan taget noget af trykket på den nuværende indendørs tennisbane, da klubben ikke kan anvise træning til alle ungdomsmedlemmer. Hertil er padelbanerne et godt supplement, da en padelbane er en rigtig god bane at starte med tennis på, da den er mindre og omgrænset af hegn/væg, så boldene bliver på banen.

- Som minimum håber klubben at opleve en vækst på 100 nye medlemmer. Det kan lyde af mange, men ser man på andre tennisklubber, der har etableret to padelbaner, har det generelt givet flere end 100 nye medlemmer. Flere klubber har været nødsaget til at lave ventelister. En tommelfingerregel er, at på en bane har man en kapacitet til 75 til 100 medlemmer. Med to baner får vi i Aars Tennisklub dermed kapacitet til ca. 175 nye padelmedlemmer. Samlet med tennis håber vi i klubben at komme op omkring 350 medlemmer, da det har vist sig, at de to sportsgrene giver god synergi til hinanden, udtaler Poul Erik Pedersen, kasserer i Aars Tennisklub.

Hele projektet forventes at komme over fire mio. kr., og for at det skal lykkes, er man nødsaget til at få støtte fra kommunen.

- I Aars Tennisklub er vi helt klar over, at kommunen i budget 2021 lagde en plan for kommende investeringer de næste fire år til idrætsbyggerier. Men vi mener, at dette er så godt et projekt, at det fortjener at blive understøttet, og det håber vi selvfølgelig også at politikerne kan se. Projektansøgning vil blive sendt til kommunen i starten af april, så det kan komme med i budgetforhandlingerne for 2022. Er der politisk opbakning til projektet, kan banerne tages i brug i sidste halvdel af 2022, slutter Poul Erik Pedersen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"