Aars vært for landets største indendørs dyrskue

Af Ture Damtoft, Fredag, 06/10/2023 13:37

AARS: Kimbrerskuet går fra styrke til styrke.

2023 udgaven slår med over 300 tilmeldte kvæg og kvier og 600 tilmeldte dyr i alt ny rekord og kan kalde sig danmarks største indendørs dyrskue. 

Det ses også i Hal1 i Messecenter Vesthimmerland, hvor maskinudstillingenfylder hele hallen med udstillinger af alt tænkeligt udstyr, inventar og køretøjer til landbruget.

- Landmændene kommer til Kimbrerskuet. Hvis ikke de er udstillere, vil de til Aars og se dyrene og få snakket med deres kolleger og se på udstyr til gården. Kimbrerskuet formår at samle alle indenfor landbruget. Samtidig er der plads til familierne, og selvom kvæget nok er det vigtigste, ville Kimbrerskuet ikke være Kimbrerskuet uden at vi også havde hestene, fårene og gederne og kaninerne, siger direktør i Messecenter Vesthimmerland Brian Otte.

Fredag er der bedømmelse af malkekvæget med højdepunktet omkring kl. 18 når den bedste kvie og Miss Himmerland skal kåres inden ærespræmierne for Charolais, udpegning af modeldyr og så traktortræk med show for at runde første dag af. 

Lørdagen er med præsentation og præmier for heste og kødkvæg udover Charolais, og det er også dagen, hvor 4H Gården Aars er med på skuet og børn kan få en ridetur eller kæle med en kanin.

- Vi ser frem til de to dage med Kimbrerskuet hvert år. Vi har et fantastisk samarbejde med bestyrelsen og udstillerne, og det er takket være alle dem, at vi trækker fulde huse år efter år, og igen i år kan vi se frem til to travle men rigtig gode dage, siger Brian Otte. 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"